Son dakika: Rusya, Türk uçaklarına Afrin hava sahasını kapattı!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Rusya, Türk uçaklarına Afrin hava sahasını kapattı!

Son dakika.. Zeytin Dalı Harekatın'da kritik bir gelişme yaşandı.. Rusya'nın yaklaşık 3 gündür Türk Savaş uçaklarına Afrin Hava sahasını kapattığı ortaya çıktı.. İHA'ların bölgede uçmasında ise bir sıkıntı olmadığı iddia edildi. Öte yandan çıkan haberler üzerine AKP hükümeti iddiaları yalanladı... Ancak, cihatçı örgütler tarafından geçtiğimiz günlerde düşürülen Rus savaş uçağı sonrası, yeni bir hava savunma sistemi kurma çalışmaları nedeniyle hava sahasının kapatıldığı belirtiliyor

Takip Et

Rusya, 3 Şubat günü İdlib’de Su-25 tipi savaş uçağının MANPAD (Tek kişi tarafından taşınabilir hava savunma sistemi) ile düşürülmesinden sonra, bu tarz saldırılara karşı Afrin ve İdlib hava sahasını kapsayacak şekilde yeni bir elektronik hava savunma sistemi kurma kararı aldı.

Hürriyet'te yer alan habere göre Moskova yönetimi, bu kararını Türkiye’ye bildirerek, sistemi denemek ve kurmak amacıyla Afrin hava sahasını da kapsayan diğer hava savunma sisteminin belirli aralıklarla kapatılacağını, bu nedenle Türk savaş uçaklarının Afrin üzerinde uçuşuna izin verilmeyeceğini bildirdi.

Rusya’nın bu tutumunun Türkiye’ye karşı bir tavır olarak algılanmaması gerektiği belirtilerek, sistemin kurulması ve test süreci tamamlandıktan sonra Afrin hava sahasının yeniden Türk savaş uçaklarına açılacağı savunuldu.

HÜKÜMET HABERİ YALANLADI:

Suriye’nin İdlib kentinde Rusya’ya ait bir SU-25 uçağının düşürülmesinin ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekâtı’nda Türk jetlerine hava sahasının kapatıldığı iddia edildi, bu iddia hükümet tarafından yalanlandı.

TEKNİK ÇALIŞMA YAPILIYOR... ŞU AN KAPALI, TEKRAR AÇILACAK

Söz konusu çalışma, hava savunma sistemlerinin yenilenmesi, mevcut sistemlerin yeni tehdit algısına paralel olarak aktivasyonunu içeriyor. Rusya, teknik çalışmalarını bitirdikten sonra hava sahası tekrar Türk savaş uçaklarına açılacak.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin