Hain saldırı: Binbaşı Ümit Çelik ve Uzman çavuş Erkan Sakal şehit oldu


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Hain saldırı: Binbaşı Ümit Çelik ve Uzman çavuş Erkan Sakal şehit oldu

Son dakika.. Diyarbakır’ın Lice ve Kulp ilçeleri arasında teröristler tarafından karayoluna tuzaklanan el yapımı patlayıcı askeri aracın geçişi sırasında kahpece infilak ettirildi. Saldırıda 2 çocuk babası Binbaşı Ümit Çelik ve Sivas nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Erkan Sakal şehit oldu. Şehit uzman çavuş Sakal'ın Sivas'taki baba ocağına ateş düştü..

Takip Et

Son dakika. Diyabakır'ın Lice ve Kulp ilçelerinde hain saldırılar..

Olay, Lice ile Kulp ilçesi arasında meydana geldi. Edinilen ilk bilgilere göre, teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı, zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirildi. Patlamada, 2 çocuk babası Binbaşı Ümit Çelik ve Sivas nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Erkan Sakal şehit oldu, 1 uzman çavuş yaralandı.

Şehit binbaşı Ümit Çelik Diyarbakır
Diyarbakır'daki hain saldırıda şehit olan Binabşı Ümit Çelik evli ve biri kız biri erkek 2 çocuk babasıydı.

Saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Erkan Sakal'ın acı haberi memleketi Sivas'taki ailesine ulaştı. Baba ocağına ateş düştü...

Şehit Uzman Çavuş Erkan Sakal'ın baba ocağına ateş düştü
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Erkan Sakal'ın baba ocağına Türk bayrağı asıldı..

ŞEHİT ATEŞİ SİVAS'A DÜŞTÜ

Olayda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Erkan Sakal'ın acı haberi memleketi Sivas'taki ailesine haber verildi. Fatih Mahallesi Şafak Caddesi üzerinde bulunan babaevine gelen askeri yetkililer acı haberi anne Döndü Sakal'a verdi. Acı haberi alan anne Sakal gözyaşlarına boğuldu.

Acı haberi alan şehidin bazı yakınları fenalaşınca 112 sağlık ekipleri müdahale etti. Şehit uzman çavuşun evine Türk bayrakları asıldı. 2015 yılında Songül Sakal ile evlenen şehit uzman çavuşun 2013 yılında vatani görevini tamamladıktan sonra uzman çavuşluğa geçtiği öğrenildi. Şehidin eşinin de Lice'de olduğu ve yakın zamanda Sivas'a izne gelecekleri öğrenildi.

Şehit Uzman Çavuş Erkan Sakal Sivas

8 yıl önce babası Turgut Sakal'ı kaybeden şehit uzman çavuşun sosyal medya hesabından Babalar Günü'nde, "Usulca kutlayın Babalar Günü'müzü, baba hasreti çekenlere nispet yapar gibi değil. Usulca kıymetini bilerek" yazdığı görüldü.

Şehit Uzman Çavuş Erkan Sakal Sivas
 Fatih Mahallesi Şafak Caddesi üzerinde bulunan babaevine gelen askeri yetkililer acı haberi anne Döndü Sakal'a verdi. Acı haberi alan anne Döndü Sakal gözyaşlarına boğuldu. Acı haberi alan şehidin bazı yakınları fenalaşınca 112 sağlık ekipleri müdahale etti.

ŞEHİSİN SOSYAL MEDYADA YAPTIĞI SON PAYLAŞIM YÜREKLERİ DAĞLADI

8 yıl önce babası Turgut Sakal'ı kaybeden şehit uzman çavuşun sosyal medya hesabından Babalar Günü'nde, "Usulca kutlayın Babalar Günü'müzü, baba hasreti çekenlere nispet yapar gibi değil. Usulca kıymetini bilerek" yazdığı görüldü.

Şehit uzman çavuş yarın düzenlenecek askeri törenin ardından Yukarı Tekke Mezarlığında bulunan Garnizon Şehitliği'ne defnedilecek.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ'NDEN HAİN SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklama şu şekilde;

"Teröristle Mücadele Harekatı kapsamında Diyarbakır İli Lice İlçesi Kuzeyinde icra edilen operasyon esnasında teröristlerce döşenmiş olan mayın/EYP’ye basılması neticesinde (2) kahraman silah arkadaşımız olay yerinde şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, silah arkadaşları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

TUNCELİ OVACIK’TA 3 PKK'LI TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

İçişleri Bakanlığı ise 3 teröristin öldürüldüğünü açıkladı:  Tunceli-Ovacık ilçesi Küre Deresi Mahallesi bölgesinde, Tunceli İl Jandarma Komutanlığı icra edilen temas araması neticesinde, 2’si erkek 1’i kadın olmak üzere 3 terörist ölü olarak, 3 adet M-16 Piyade tüfeği ile birlikte ele geçirilmiştir.

 Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda asker sevk edildi. Bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı 

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin