Son dakika. Hollanda da Referandum mitinglerini iptal etti


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika. Hollanda da Referandum mitinglerini iptal etti

Almanya'dan sonra Hollanda hükümetinden de kriz çıkartacak karar.. Hollanda devlet televizyonu NOS, Hollanda hükümetinin, Türk yetkililerin 11 Mart'ta Rotterdam kentinde yapmayı planladığı anayasa referandumu mitingini istemediğini açıkladı.

Takip Et

Reuters haber ajansı da, Hollanda hükümetinin, etkinliği hoş karşılamadıklarına dair görüşünü Ankara’ya ileteceğini duyurdu.

HOLLANDA BAŞBAKANI'NDAN AÇIKLAMA
BBC Türkçe'nin Hollanda devlet televizyonu NOS'tan aktardığı habere göre, Hollanda Başbakanı Mark Rutte de Facebook hesabından açıklama yaparak, Türk yetkililerden referandum etkinliği için resmi talep geldiğini ancak iş birliği yapmayı düşünmediklerini belirtti.

Rutte'nin mesajında, "Bunu kabul edilemez buluyoruz. Hollanda'nın kamusal alanları, başka ülkelerin siyasi kampanya alanı değil" ifadesini kullandığı bildirildi.

İLGİLİ HABER

 

Hollandalı Türklerin oluşturduğu bir topluluğun lideri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 11 Mart’taki gösteriye katılacağını duyurmuştu.

TÜRK VE ALMAN BAKANLAR BİR ARAYA GELECEK

Öte yandan, Almanya’da önce Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin katılacağı toplantıların iptal edilmesi, Türkiye ile Almanya arasındaki gerginliği artırdı.

Türkiye ve Almanya dışişleri bakanları, son dönemde artan tansiyonu görüşmek üzere 8 Mart’ta bir araya gelecek.

YENİ SALON ARANIYOR İDDİASI
Avrupalı Türk Demokratlar Birliğine yakın (UETD) kaynaklardan alınan bilgiye göre, Bakan Zeybekci'nin konuşma yapabilmesi için başka bir salon aranıyor.

Baden-Württemberg eyaletinin Gaggenau kentinde, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın önceki gün konuşma yapacağı etkinlik de "park yeri ve girişlerin yeterli olmadığı" öne sürülerek iptal edilmişti.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin