Son dakika... HDP'li Osman Baydemir hakkında yakalama kararı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika... HDP'li Osman Baydemir hakkında yakalama kararı

Son dakika gelişmesi... Çözüm süreci artığı ve PKK'nın hendek siyasetçilerinden biri için daha yakalama kararı çıkartıldı.. HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir hakkında "Kamu çalışanına karşı görevinden dolayı hakaret" suçlamasıyla yakalama kararı çıkartıldığı öğrenildi.

Takip Et

Son dakika gelişmesi... HDP'li Osman Baydemir hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

HDP Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir hakkında "Kamu çalışanına karşı görevinden dolayı hakaret" suçundan açılan dava nedeniyle "yakalama" kararı çıkarıldı.

Diyarbakır 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, daha önce hakkında "zorla getirilme" kararı verilen Osman Baydemir katılmazken, avukatı Serdar Çelebi hazır bulundu.

Çelebi, müvekkilinin parti grup sözcüsü olduğunu belirterek, iş yoğunluğunun bulunması dolayısıyla Baydemir'in beyanının alınması için yeniden talimat yazılmasını talep etti.

Talebi değerlendiren mahkeme, avukatının Baydemir'i duruşmada hazır bulunduracağını bildirmesine rağmen, hazır edilmediğini gerekçe göstererek, CMK. 93/3 maddesi gereğince hakkında "yakalama" kararı çıkarılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

İLGİLİ HABER

30 KİŞİLİK GRUP HALİNDE YOLU TRAFİĞE KAPATIP...

Valilik tarafından yasaklama kararına rağmen, 3 Kasım 2012'de BDP il binası önünde, aralarında o dönemde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de bulunduğu 30 kişilik grup araçlarına binerek, Turgut Özal Bulvarı'nda yolu araç trafiğine kapatarak, oturma eylemi gerçekleştirmişti.

Gerekli ikazların yapılması ve kitlenin toplanmasına izin verilmemesi üzerine, oturma eyleminin sonlandırıldığı belirtilen iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

"Aynı gün BDP Genel Başkanı ve milletvekillerinin de bulunduğu bir grubun Diyarbakır Valilik binası makam girişine giden kişiler arasında şüpheli Baydemir de yer alıyordu. Gruba milletvekili olan kişiler haricindeki diğer kişilerin bahçe dışına çıkmaları yönünde ikazların yapıldığı, bu ikazlara uymayarak bahçe dışına çıkmayan Baydemir'in, güvenlik güçlerine hitaben 'Allah belanızı versin, Allah belanızı versin, Allah belanızı versin, faşistler, Allah belanızı versin, Allah sizi yok etsin, şerefsizler, alçaklar, faşistler' şeklinde sözler söylemek suretiyle orada bulunan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret ettiği tespit edilmiştir."

İddianamede, şüphelinin milletvekili seçilmeden önce savcılıkta, "O esnada kem sözler sarf ettiğim doğrudur." şeklinde suçunu ikrar eder mahiyetteki savunması da yer almıştı.

3 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR

İddianamede, HDP Şanlıurfa Milletvekili Baydemir'in "kamu çalışanına karşı görevinden dolayı hakaret" suçundan ceza artırımına gidilerek, 1 yıl 9 aydan, 3 yıl 6 aya kadar hapis cezasına mahkumiyeti halinde Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesinde öngörülen hak yoksunluklarına hükmedilmesine karar verilmesi talep ediliyor.

OSMAN BAYDEMİR KİMDİR?

1 Ocak 1971 senesinde dünyaya gelen Osman Baydemir aslen Diyarbakırlıdır. 2004-2014 yılları arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olan Halkların Demokratik Partisi mensubu Kürt kökenli siyasetçisidir.

3 Kasım 2002 seçimlerinde DEHAP listesinden Diyarbakır Milletvekili adayı oldu.

Mayıs 2003-Aralık 2003 tarihleri arasında ABD'de İngilizce dil eğitimi aldı. Diyarbakır Barosu, Toplumsal Hukuk Araştırma Vakfı üyelikleri yanı sıra, Göç ve İnsani Yardımlaşma Vakfı ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı kurucu üyesi.

Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra bir yıl serbest avukatlık Baydemir daha sonra siyasete atılmıştır.

HDP Şanlıurfa milletvekili olan Osman Baydemir (İHD) Genel Başkan Yardımcısı Reyhan Yalçındağ ile evli ve 2 çocuk sahibidir.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin