Son dakika: Evlilik programları yasaklanmadı iddiası


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Evlilik programları yasaklanmadı iddiası

Tüm haber kanallarında ve gazetelerde KHK kararıyla yayından kaldırıldığına dair son dakika haberi geçilen evlilik programlarının aslında yayından kaldırılmadığı öne sürülüyor. Böyle bir düzenlemenin olmadığı kaydedildi... Düzenlemeye göre cinsel ürün reklamı yapan ve dating flört içerikli program yapan ve gelirlerini bunlar üzerinden sağlayan uydu kanalları yasaklandı..

Takip Et

KHK'lar ile evlilik programlarının da yasaklanmasına ilişkin haber kanalları ve ajansları son dakika gelişmesi olarak geçmişti. Edinilen bilgilere göre ‘prime time’ kanallarındaki evlilik programlarının kaldırılmadığı, cinsel ürün reklamı yapan ve dating flört içerikli program yapan ve gelirlerini bunlar üzerinden sağlayan uydu kanallarına yasaklamanın geleceği belirtildi.

Yapılan düzenleme şöyleydi:

İLGİLİ HABER

‘'Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, arkadaş bulma amacıyla kişilerin tanıştırıldığı veya buluşturulduğu türden programlara, takviye edici gıdalar ve benzeri destekleyici ürünler de dâhil olmak üzere herhangi bir ürünün ilgili mevzuatına aykırı olarak sağlık beyanıyla satışına, pazarlanmasına veya reklamına, sohbet, arkadaşlık ve eş bulma hatlarının ve hizmetlerinin tanıtımına yer verilemez. Katma değerli elektronik haberleşme hizmet numaraları, yerel aranır numaralar, benzeri özel içerikli hizmetlere ilişkin numaralar ile özel ücrete tabi diğer sabit ve mobil numaralar kullanılmak suretiyle, izleyici ve dinleyicileri yanıltıcı veya haksız kazanca neden olacak şekilde yarışma, çekiliş, lotarya ve benzeri adlar altında ödül ve ikramiye taahhüt edilemez ve bu yöntemle ürün tanıtımı, satışı ve pazarlaması yapılamaz.”

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin