ABD'de Kilisede Katliam: 27 ölü, 24 yaralı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
ABD'de Kilisede Katliam: 27 ölü, 24 yaralı

ABD'den dehşet verici bir son dakika haberi geldi. ABD'nin Teksas eyaleti San Antonio şehrinde, kiliseye giren bir kişi, ibadet eden insanlara ateş açtı. Saldırıda en az 27 kişinin öldüğü, 24 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Teksas polisi, saldırganın vurularak öldürüldüğünü açıkladı. Saldırının ardından ABD Başkanı Trump Twitter'dan açıklama yaptı ve "Teksas Suthetland'daki insanların yanında olsun. FBI ve güvenlik güçleri olay yerinde. Gelişmeleri Japonya'dan takip ediyorum." mesajını paylaştı.

Takip Et

Haaretz’in yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Teksas’da bir kilisede gerçekleşen saldırıda ilk bilgilere göre 15 kişi  hayatını kaybetti. Ölenler arasında 2 yaşında bir çocuğun da gelen bilgiler arasında.

Bölge sakinlerinin aktardığına göre, saldırgan silahını defalarca ateşledi ve yeniden doldurdu. Saldırının yaşandığı sırada kilisede yaklaşık 50 kişinin katıldığı bir dua seremonisi olduğu belirtildi.

Bu arada saldırganın önce evde ailesini katlettiği, daha sonra kiliseye giderek katliam yaptığı haberleri geliyor.

Son dakika ABD Teksas Kilisi saldırısı en az 15 ölü

ABD BAŞKANI TRUMP'TAN SALDIRIYLA İLGİLİ İLK AÇIKLAMA

ABD Başkanı Donald Trump, saldıryla ilgili Twitter hesabından bir mesaj paylaştı.

Trump, "Tanrı Teksas Suthetland'daki insanların yanında olsun. FBI ve güvenlik güçleri olay yerinde. Gelişmeleri Japonya'dan takip ediyorum" ifadesini kullandı.

San Antonio’nun 30 kilometre doğusunda yer alan Sutherland Springs’te bulunan kilisenin bölgede kurulan ilk “vaftiz kilisesi” olduğu belirtiliyor.

Son dakika ABD Teksas Kilisi saldırısı en az 15 ölü
SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ
Çok sayıda yaralı hastaneye kaldırılırken saldırganın da öldürüldüğü bildirildi.

TÜRKİYE'DEN MESAJ: ÜZÜNTÜ DUYDUK

Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Teksas eyaletindeki terör saldırısını kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “ABD’nin Teksas eyaletinde bir kilisede meydana gelen saldırıda onlarca kişinin hayatını kaybetmesinden ve birçok kişinin yaralanmasından büyük üzüntü duyduk. Saldırıyı şiddetle kınıyor, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Amerikan halkına başsağlığı diliyoruz” denildi.

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin