Rusya metrosunda patlama: 10 ölü, 47 yaralı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Rusya metrosunda patlama: 10 ölü, 47 yaralı

Son dakika.. Rusya'yı kan gölüne çeviren terör saldırısı.. St Petersburg kentinde metroda parça tesirli bomba patladı. Rusya Sağlık Bakanı, saldırıda 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 47 kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırı sırasında Rus lideri Putin de St. Petersburg'da bulunuyordu. Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı patlamanın nedenini terör saldırısı olarak açıkladı. Saldırıda çanta içine yerleştirilmiş parça tesirli bomba kullanıldığı, vagondaki ikinci bir bombanın da imha edildiği duyuruldu.

Takip Et

Rusya'nın St Petersburg kentinde bugün metroda bomba patladı. Saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti, 47 kişi yaralandı.  Patlama saat 14.30'te mavi hattaki "Sennaya Ploşad" metro istasyonunda yaşandı. Bir vagonda çanta içine yerleştirilmiş bomba patladı. Interfax, ana patlamanın ardından başka bir patlamanın kontrollü olarak gerçekleştirildiğini bildirdi, olayda parça tesirli bir patlayıcı kullanıldığı aktarıldı. Saldırı nedeniyle kentte 3 gün yas ilan edildi.

Rusya metrosunda patlama: en az 10 ölü, çok sayıda yaralı

'MAKİNİST DAHA ÇOK ÖLÜMÜN ÖNÜNE GEÇTİ'

Rusya Soruşturma Komitesi Sözcüsü Svetlana Petrenko, St. Petersburg metrosundaki patlamanın iki istasyon arasında gerçekleştiğini ve makinistin treni durdurmayarak doğru bir karar aldığını söyledi. Petrenko,  St. Petersburg'da gazetecilere yaptığı açıklamada, soruşturmada elde edilen ilk bilgileri paylaştı. Vagona yerleştirilen bombanın tren Sennaya Meydanı ile Teknoloji Enstitüsü arasında hareket halindeyken patladığını aktaran Petrenko, "Makinist treni durdurmayarak doğru bir karar aldı. Trenin istasyona kadar ilerlemesi tahliyeyi kolaylaştırarak, ölü sayısının artmasını engelledi." dedi.     Rusya metrosunda patlama Çok sayıda ölü ve yarallı

SAĞLIK BAKANLIĞI: 10 ÖLÜ, 47 YARALI

Petrenko, patlamayla ilgili terör saldırısı maddesinden soruşturma başlatıldığını ancak her ihtimalin değerlendirildiğini ifade etti.Bu arada, Rusya Sağlık Bakanı Skvortsova, patlamada 10 kişinin öldüğünü, altısı ağır 47 kişinin yaralandığını söyledi.      

Olay sonrasında çekilen ve Twitter’a yüklenen fotoğraflarda bir vagonun zarar gördüğü ve istasyonun yoğun bir dumanla kaplı olduğu görülüyor.

Rus medyasına göre patlamalar saat 14.30'te Sennaya Meydanı ve Teknoloji Enstitüsü 1 istasyonlarındaki trenlerde meydana geldi.

Rossiya 24 televizyonuna göre, St. Petersburg metrosunun mavi hattında yer alan Sennaya Ploşad istasyonunda meydana gelen patlama nedeniyle etrafı yoğun bir duman tabakası sardı.

Rusya metrosunda patlama: en az 10 ölü, çok sayıda yaralı

RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN'DEN PATLAMAYA İLİŞKİN İLK AÇIKLAMA

Rusya lideri Vladimir Putin, patlamanın nedenini belirlemeye çalıştıklarını, acil yardım kuruluşlarının başkanlarıyla görüştüğünü ve olayda ölen ve yaralananların olduğunu söyledi.

Olayda ölenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulunan Putin ayrıca, terör dahil bütün olasıklıkları değerlendirdiklerini vurguladı.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin