Reza Zarrab itirafları altıncı gününde: Öğrenince şok oldum


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Reza Zarrab itirafları altıncı gününde: Öğrenince şok oldum

Reza Zarrab bugün de Hakan Atilla'nın avukatları tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Zarrab çapraz sorgusunda, Hakan Atilla'nın ABD'de tutuklandığı haberini aldığında, çevresindekilere 'şok oldum' dediğini doğruladı.

Takip Et

Duruşmadan notlar:
Saat 18:15 Mahkeme salonunda dinletilen telefon kaydının ardından, Avukat Cathy Fleming, kadın bir Halkbank çalışanıyla yapılan bu telefon konuşmasında, Zarrab’ın yaptıkları işlerle ilgili olarak Halkbank çalışanına yalan söylediğini belirtti. Zarrab kadın çalışanı yanlış yönlendirdiğini kabul etti ve “alt düzey çalışanların ne yaptıklarını hiç bilmediklerini” söyledi.
Zarrab daha sonra, “Tabi ki İran Ulusal Petrol Şirketi NIOC ile ilgili bir işlem olduğuna girmedim. Zaten telefonda hiç açık konuşmazdık. Bayan Mehtap bu konuda hiçbir şey bilmiyordu. Sadece üst düzeyin haberi vardı” diye devam etti.

Avukat Fleming ile Zarrab arasında “Halkbank’la ilgili” şu konuşma geçti:
Fleming: “Çalışanlar sizi saygı ile karşıladı, değil mi?”
Zarrab: Halkbank personeli, bana her bakımdan saygıyla davrandılar. Ben de onlara hep saygıyla yaklaştım.

Saat 18:00 Duruşmada yeni tapeler dinletiliyor.
Saat 17:50  Dinletilen ses kaydının, Halk Bankası Eski Genel Müdürü Süleyman Aslan, Reza Zarrab ve Hakan Atilla’nın yaptığı bir toplantının ardından, Zarrab ve Aslan’ın yaptığı bir telefon konuşmasına ait olduğu belirtildi. Zarrab, avukatların kendisine yönelttiği “Atilla’nın ofisine hiç gitmediniz, değil mi?” sorusuna “Hayır efendim, binanın hangi katında olduğunu bile bilmiyorum” diye yanıt verdi.
Saat 17:45 Duruşmada tape dinletiliyor…
Saat 17:40 Reza Zarrab, Atilla’nın avukatlarının İran’daki ilişkileriyle ilişkin sorusuna “Sayın Mahmud Ahmedinejad’la (Eski İran Cumhurbaşkanı) daha önce hiç karşılaşmadım, hanımefendi” diye yanıt verdi.
Saat 17:30 Zarrab; avukatların hatırlatması üzerine, “Hakan Atilla’nın ABD’de tutuklandığı zaman çevresindekilere ‘şok oldum’ dediğini” kabul etti.

Saat:17:20 Duruşma başladı.  Eski Halkbank Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın, ABD'nin İran yaptırımlarının ihlal edilmesiyle suçlandığı davada tanık olmayı kabul eden Türk ve İranlı iş adamı Reza Zarrab, (Rıza Sarraf) New York'ta devam eden mahkemede ifade vermeye devam ediyor. Atilla’nın avukatları Zarrab’ı sorguluyor…

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin