Rekor: 1 euro tam 5 TL oldu: Dolar da rekora uçuyor..


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Rekor: 1 euro tam 5 TL oldu: Dolar da rekora uçuyor..

Son dakika.. euro tarihinde ilk kez 5.0 lirayı aşarak 5.0022 liraya kadar çıkarken, dolar da 4.0757 lira ile yeni tarihi rekor düzeyine tırmandı.

Takip Et

Dolar/TL Cuma günü gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde görülen değer kaybının yanı sıra Türkiye'ye özgü iç siyasi endişelerin de etkisiyle 4.0665 ile tarihi zirvesini test etmişti. Dolar/TL bu sabah saat 0904'te 4.0446/4.0475 seviyesinde bulunuyor. Euro/TL ise 5'i aştı

Dolar ve Euro ne kadar oldu

TUTANAKLAR AÇIKLANACAK
Erdoğan, bugün saat 1400’te proje bazlı teşvik sistemi tanıtımı ve 2017 yılında hazırlıkları tamamlanan yatırımlara teşvik belgesi dağıtım törenine katılacak. GCM Menkul Araştırma Uzmanı Enver Erkan, “Dolar/TL’de 4 üzeri seviyeler normalleşti. Kur bu seviyelerde kaldıkça yukarı hareketler, ana hareketler olacaktır. Hafta içi siyasi gündem hareketli, ABD’de TÜFE ve FOMC tutanakları açıklanacak. Yurtiçinde ise cari açık var” dedi ve şöyle devam etti:

İLGİLİ HABER

“Dolar/TL’de aşağı gitmek eğilimi yok. ABD’de açıklanacak veriler önemli. Dolar/TL’de tarihi zirve olan 4.06’lar geçilirse, 4.10’lara hareketin önü açılabilir. Bu sabah sakin piyasalar, dolar tarafı stabil ama EM’lerdeki risk iştahı önemli. Risk iştahında rahatsızlık varsa iç dinamikleri zayıf olanlar yine negatif ayrışacaktır.” Bankacılar özellikle son iki haftalık süreçte iç siyasette faizlerin düşürülmesi için konuşulan paket, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomiden sorumlu yetkililere yönelik eleştirileri, eleştirilerin ardından Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in istifa ettiği iddiası gibi unsurların TL üzerinde baskı yarattığını belirtiyordu.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin