Nutella'da GDO ve Palm yağından sonra şimdi de 'kemik' çıktı!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Nutella'da GDO ve Palm yağından sonra şimdi de 'kemik' çıktı!

Maalesef market raflarında hala satılan ve TV'de dönen reklamlarda, yarın sabah ailece kahvaltıya size geliyoruz.. diyen Nutella, geçtiğimiz aylarda GDO ve Palm yağı skandalının ardından bu kez de mide bulandıran bir 'kemik' skandalı iddiasıyla kahvaltı sofralarına geldi. İtalyan Ferrero markası Nutella kavanozundan 'kemik' çıktı..

Takip Et

Mide bulandıran ve keyfinizi kaçıracak olay Antalya'nın Manavgat ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre bir vatandaşın aldığı çikolata kavanozunun içinden kemik ya da kıkırdağa benzer sert bir cisim çıktı. Vatandaş konuyu sosyal medya hesabından paylaşıp yetkilileri göreve davet etti.

Edinilen bilgiyle göre, Ali Mercanoğlu isimli vatandaş, akşam evine giderken torunu Nefes için marketten yıllardır piyasada bulunan çikolata ve fındık karışımından oluşan ezmeden aldı.

Torunu için almıştı Çikolata kavanozundan çıkanlara inanamadı

Nutella kavanozundan kemik çıktı, Nutella Kanser Palmiye Yağı

Evine geldiğinde açılan kavanozundan ilk gün birkaç kaşık yenilirken, ikinci günü akşam kavanoz açılarak kaşık batırıldığında karşılaşılan manzara herkesi şaşkına döndürdü.

Nutella kavanozundan kemik çıktı, Nutella Kanser Palmiye Yağı

Kavanozda bulunan ezme içerisinde kemik veya kıkırdak olduğu tahmin edilen parçalarla karşılaşıldı.

Nutella Çikolata zararları Kanser - Ali Mercanoğlu

DAHA ÖNCE KANSEROJEN OLAN PALMİYE YAĞI KULLANILDIĞI GEREKÇESİYLE BAKANLIK KARARIYLA TOPLATILMIŞTI 

Palmiye yağının doğal kırmızı renginin sökmek ve kokusunu ortadan kaldırmak için yüksek sıcaklıklar kullanılıyor. Bu işlem glisidil yağlı asit esterleri (veya GE) olarak adlandırılan atık maddelere neden oluyor. Bu maddelerin hazmı da tümörlere yol açtığı düşünülen glisidol oluşumuna neden oluyor.

İtalyan Ferrero bünyesinde Nutella'dan başka Kinder (Sürpriz Yumurta), Ferrero Rocher ve Tic Tac gibi bilinen markalar bulunuyor. BU markaların tümünde palmiye yağı ve GDO'lu ürünler kullanıldığı iddiası gündemden düşmüyor.

NUTELLA HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

  • *"Nutella" ismi, İngilizce "Nut(Fındık)" ve Latince'de tatlılar için kullanılan bir ek olan "ella"nın birleştirilmesiyle meydana gelmiş.
  • *Nutella, Dünya fındık rezervlerinin yüzde 25'ini kullanıyor.
  • *Nutella, pürüzsüz dokusu ve raf ömrü nedeniyle palmiye yağını tercih ediyor.

ŞİRKETTEN PALMİYE YAĞINA 20.01.2017 TARİHİNDE AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Palmiye yağı kullanıldığına dair çıkan iddialar, haberler ve Bakanlık uyarısına Ferrero Türkiye yazılı bir açıklama yaparak. "Nutella kesinlikle kanserojen madde içermemekte" denilen açıklamanın devamında şöyle denildi: " Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu’nun (EFSA), 200 derece üzerinde ısıtılan palmiye yağının diğer bitkisel yağlardan daha tehlikeli olduğunu açıklamasının ardından, İtalya'da palmiye yağı içeren Nutella kavanozlarının raflardan inmeye başladığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır." ifaalerini kullanmıştı.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin