Meğer O Çam Ağaçlarını 'Hristiyan' Diye Kesmişler


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Meğer O Çam Ağaçlarını 'Hristiyan' Diye Kesmişler

Önceki gün Sakarya'nın Serdivan ilçesinde bir cami bahçesindeki çam ağaçlarının kesilmesi ve kesilme gerekçesi tepkilere neden olmuştu. Olayın şokunu yaşayan cami imamı, bunu yapanlar ha insan öldürmüş ha ağaç kesmiş. diyerek tepkisini dile getirmişti. Güvenlik kameraları incelendiğinde sakallı, sarıklı ve şalvarlı oldukları görülen 4 kişinin ağaçları 12 dakikada kesip bir araca yükleyerek götürdükleri görüldü. Hırsızlık zanlıları polise 'camiye daha kolay girip çıkabilmek için ağaçları kestikleri' şeklinde ifade vermişlerdi. Ancak iddiaya göre çam ağaçlarının kesilme nedeni bambaşka: Meğer O Çam Ağaçları Hristiyan'mış..

Takip Et

İki gün önce, Sakarya'nın Serdivan ilçesinde bir Cami bahçesinde bulunan Çam ağaçları, cemaat akşam namazındayken esrarengiz bir şekilde kesilmişti. Elleri baltalı hırsızlık zanlıları, 2,5- 3 metre uzunluğundaki 31 ağacı 12 dakikada kesip, kucakladıktan sonra caminin önüne çektikleri araca yükleyip çaldılar. Namazdan çıkan cemaat ve cami imamı gördükleri manzara karşısında şoke olmuştu..

Meğer Ağaçlar O Çam Ağaçları Hristiyan'mış
Meğer Ağaçlar O Çam Ağaçları Hristiyan'mış

'HA İNSAN ÖLDÜRMÜŞ HA AĞAÇ KESMİŞ'

Serdivan Buhara Camii İlim ve Hizmet Derneği Başkanı Ruhi Cinak, Bunu yapanlar insan olamaz. Bunu yapanlar ha insan öldürmüş ha ağaç kesmiş. Bunu normal bir insan yapamaz. Üzgünüz ve öfkeliyiz. Tekrar dikeceğiz kesilen ağaçları. Biz onları küçük ektik, 4,5 yılda büyüdüler, sürekli ben onları suluyordum" dedi.

Meğer Ağaçlar O Çam Ağaçları Hristiyan'mış
Meğer Ağaçlar O Çam Ağaçları Hristiyan'mış

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Cami bahçesindeki çam ağaçlarını kesenler güvenlik kamerasının incelenmesinin ardından kısa sürede tespit edildi ve gözaltına alındı. Bir tarikata mensup oldukları öğrenilen sakallı, sarıklı ve şalvarlı hırsızlık zanlıları emniyette verdikleri ifadeleirnin ardından serbest bırakıldılar. 

Meğer Ağaçlar O Çam Ağaçları Hristiyan'mış
Meğer Ağaçlar O Çam Ağaçları Hristiyan'mış

"YILBAŞI AĞAÇLARI. BUNDAN DOLAYI O AĞAÇLAR HRİSTİYANDI"

Emniyetteki ifadelerinde, kendi yollarını açmak, bahçelerini genişletmek ve camiye ulaşımı kolaylaştırmak için ağaçları kestikleri söyledikleri iddai edilmişti. Oyla Bir diğer iddiaya göre Hırsızlık zanlıları yaoılan sorgularında verikleri ilk ifadede "Çam ağaçlarının özellikle yılbaşı kutlamalarında süsleme olarak kullanıldığını, bu nedenle ağaçların hristiyan olduğunu, cami bahçesinde günah olmayan müslüman geleneklerine uygun gül, lale, çınar gibi ağaçlar dikmek istediklerini.." beyan ettiklerini ancak daha sonra ifadelerini değiştrikleri iddia edildi.

HUKUKEN "AĞAÇ KESMENİN CEZASI"

Kamusal alanlardaki ağaçların yetkililerce budama mevsimleri dışında izin alınmadan kesilmesi veya kökünden çalınması halinde şikayet üzerüne gerekli tutanak tutuluyor. Kaymakamliga intikal eder ise agacin cinsine yasina bulundugu yere göre 30.000 TL ye kadar idari para cezası kaymakamlık tarafından verilir. Öte yandan Belediyelerce de değişen mikarlarda para cezaları verilir. Adli vaka haline gelen ve yargıya taşınan ağaç kesme davalarında suçlulara değişen gün ay veya yıl hapis cezası, veya para cezaları verilir.. 2015 Yılında, Bahçesini kirlettiği gerekçesiyle komşusuna ait meyve ağaçlarını kesen bir zanlı, "Mala zarar verme" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Meğer Ağaçlar O Çam Ağaçları Hristiyan'mış
Meğer Ağaçlar O Çam Ağaçları Hristiyan'mış

AĞAÇLARI KESENLER ŞALVARLI, SAKALLI ,SARIKLI DİNDARLAR: PEKİ AĞAÇ KESMEYE 'DİN NE DİYOR'

"DİNEN AĞAÇ KESMENİN CEZASI VE KARŞILIĞI"

Kişiye veya kamuya ait ağaçlar: Sahibinin izni olmadan tasarrufta bulunmak caiz değildir. Başkasının ağacını haksız yere kesen veya telef olmasına sebep olan kimse, mal sahibinin zararını tazmin etmek zorundadır.

AĞAÇ VE BİTKİLERLE İLGİLİ BİRÇOK HADİS 'KESME', 'İNCİTME' DİYOR. İŞTE BU HADİSLERDEN SADECE İKİSİ

- Kâinâtta var olan her şey Cenâb-ı Hakk’ı zikir hâlindedir. Bu hususta en gâfil davrananlar, insanlar ve cinlerdir. Dolayısıyla bir müslüman etrâfındaki eşyâya bu şuurla yaklaşır, müslüman talebeler ve çocuklar bu şuurla yetiştirilir..

- Allah Rasûlü’nün korusu içinde bulunan ağaçlara sopa ile vurulmaz ve onlar kesilmez. Fakat zarûret hâlinde hayvanların yemesi için hafif ve yumuşak bir şekilde rıfk ile sallanarak yaprakları silkelenebilir.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin