Leyla Aydemir cinayetine ilişkin gözaltına alınan 'medyum' serbest bırakıldı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Leyla Aydemir cinayetine ilişkin gözaltına alınan 'medyum' serbest bırakıldı

Son dakika haberi.. Ramazan Bayramı’nın birinci günü ailesiyle gittiği Bezirhane köyünde kaybolan ve 18’nci gününde dere yatağından cansız bedenine ulaşılan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in ölümüne ilişkin gözaltılar başladı. Konu ile ilgili 1 kişinin gözaltına alındığı ve bu şahısın kadın olduğu belirtilmişti. Bu şahısın 'medyum' olduğunu iddia edildi.. İsmi açıklanmayan kadının köye gelip, Leyla'nın ailesine "Kızınız burada, şurada" diyerek, yer gösterdiği öne sürüldü. Gözaltına alınan kadın serbest bırakıldı. Dün cansız

Takip Et

Ağrı merkezde oturan Nihat ve Şükran Aydemir çifti, çocukları ile birlikte akrabalarıyla bayramlaşmak için Ağrı'ya 15 kilometre uzaklıkta bulunan Bezirhane köyüne gitti. Burada evlerinin evinden oyun oynarken kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in 18 gün sınra evinden 3 kilometre mesafedeki dere yatağında cansız bedeni bulunmuştu. 

BİR KADIN GÖZALTINA ALINDI
Öte yandan Leyla'nın ölümüne ilişkin Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca bir kişi gözaltına alındı. Gözaltındaki kişinin kadın olduğu öğrenildi.

MEDYUMDAN MEDET UMDU: Leyla’yı arama çalışmalarının yedinci gününde baba Nejdet Aydemir, “Dün Kars’a gittim. Bir hocayla görüştüm. Hoca (medyum) bana kızımız yaşadığını söyledi. Uzak bir yerde. Yeşil bir çadırda duruyor. Onlara huzur vermiyor. Çocuk kesinlikle yaşıyor. Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesinde görülüyor.” demişti. Bugün yapılan açıklamada gözaltına alınan kadın şahsın medyum olduğu belirtiliyor..

Leyla Aydemir cinayetine ilişkin 'medyum' gözaltına alındı
4 yaşındaki Leyla Aydemir cinayetine ilişkin kadın 'medyum' gözaltına alındı

'MEDYUM' KADIN SERBEST BIRAKILDI

Leyla Aydemir'in ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan kadın serbest bırakıldı. Osmaniye'den Bezirhane köyüne gelen ve 'medyum' olduğunu iddia eden kadın, savcılık sorgusunun ardından salıverildi.

KADININ KİMLİĞİNE DAİR FLAŞ İDDİA

İsmi açıklanmayan kadının köye gelip, Leyla'nın ailesine "Kızınız burada, şurada" diyerek, yer gösterdiği öne sürüldü. Polis ve jandarma ekipleri, olayla ilgili çok yönlü araştırmasını sürdürüyor.

AĞRI VALİSİ: TECAVÜZ VE DARP YOK. LEYLA AÇLIKTAN ÖLMÜŞ
Vücudunda morluklar ve çizikler olduğu belirtilen Leyla'nın ölümünün araştırılması için 3 savcı görevlendirildi.  Minik Leyla'nın ölümüyle ilgili açıklamalarda bulunan Ağrı Valisi Süleyman Elban, dün akşam saatlerinde cesedi bulunan Leyla Aydemir’in kaçırıldığını ve açlıktan öldüğünü söyledi. Elban, düzenlediği bazın toplantısında, küçük Leyla’nın açlık nedeniyle öldüğünü, vücudunda darp izi olmadığını, herhangi bir istismar emaresinin de bulunmadığını belirtti.

Elban, yapılan otopsi sonucunda Leyla’nın kaybolduktan sonra 8-10 gün içinde ölmüş olduğu sonucuna varıldığını belirterek, “Dün bulunduğu tarihten 2-3 gün evvel o derede suyun içine bırakılmış olduğu yönünde tespitler mevcut. Ölüm nedeni çocuğun 8-10 gün aç bırakılması. Cesette herhangi bir darp izi, yaralama izi mevcut değil. Yine o süre zarfında herhangi bir vahşi hayvan tarafından yaralanma söz konusu değil. Dün üzerinde görülen kırmızı izler, güneş yanığı olduğu tespit edildi. Çocukla ilgili herhangi bir istismar ya da tecavüz emaresi de yoktur. Bu sabaha karşı yavrumuzun otopsisi tamamlandı. Aile de bekletilmeden defnedilme talebinde bulundu. Cenaze kendilerine teslim edildi ve sabah erken saatlerde de yavrumuzun cenazesini defnettiler. Başımız sağ olsun ve bu son kaybolan yavrumuz olur diye temenni ediyorum” dedi.

Elban, çalışmaların devam ettiğini belirterek, ‘kaçırılma mı kayıp mı’ sorusuna, “kaçırılma” cevabını verdi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin