Utanç Makamı! Belarus Türkiye'ye 'Yanlış park' notası verdi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Utanç Makamı! Belarus Türkiye'ye 'Yanlış park' notası verdi

Kanayan yaramız haline gelen, bürokrasi ve makam araçlarının kural tanımaz tavırları ülke dışında da başımıza iş açtı.. Belarus, Türk Büyükelçiliği'ne ait diplomatik plakalı BMW marka lüks aracın park ihlali yaptığı gerekçesiyle Türkiye'ye nota verdi. Nota'da, Yanlış parkı şikayet eden kişinin, aracın sürücüsüne ihlal yaptığı konusunda uyarıda bulunduğu ancak aracın sürücüsünün bu uyarıyı dikkate almadığı belirtildi. Türkiye notaya ise anında cevap verdi. Verilen cevapta 'bundan sonra daha dikkatli olunacak.' denildi.

Takip Et

Ülkemizin kanayan yarası haline gelen bürokrasi ve makam araçlarının vurdumduymaz, kural tanımaz tutumları, yurt dışında da başımıza iş açtı. AKP hükümetinin yabancı ülkelerle sık sık yaşadığı 'Nota' diyaloglarına 'yanlış park' da eklendi..

Belarus'ta Türkiye Büyükelçiliği'ne ait diplomatik plakalı bir aracın park ihlali yaptığı iddiası nedeniyle, Belarus Dışişleri Bakanlığı'nın başkent Minsk'teki Türkiye Büyükelçiliği'ne nota verdiği bildirildi.
turkrus.com haber portalının aktardığına göre, Minsk'te 7 Mart tarihinde tren istasyonu yakınlarında Türkiye Büyükelçiliği'ne ait diplomatik plakalı BMW marka aracın park ihlali yaptıği iddia edildi.

Belarus 'Yanlış Park' Nota

Onliner.by sitesine bir vatandaştan gelen şikâyetin ilgililere aktarılması üzerine, Belarus Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye Minsk Büyükelçiliği'ne nota verdiği belirtildi. Şikâyette bulunan kişi, sürücüyü park ihlali konusunda uyardığını, ancak uyarısının dikkate alınmadığını öne sürdü.

Bunun üzerine Belarus Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye Büyükelçiliği'ne konuyla ilgili nota verildi. Buna karşılık, trafik kurallarına uyulması konusunda bundan sonra daha dikkatli olunacağına dair yanıt alındı" denildi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin