Kaymakamlığa hain saldırı, Kaymakam ve 4 kişi yaralı..


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Kaymakamlığa hain saldırı, Kaymakam ve 4 kişi yaralı..

Derik Kaymakamlığında PKK'dan hain saldırı.. DHA haber ajansı "kaymakamın makam odası önünde canlı bomba saldırısı" olarak duyurdu. Ancak Mardin Valiliği "Kaymakam'a yönelik EYP ile saldırı düzenlenmiştir" dedi. Olayda Derik Kaymakamı ve belediye başkanı Muhammed Fatih Safitürk'ün de aralarında bulunduğu 4 kişi yaralandı. Kaymakam Safitürk'ün uçak ambulansla Ankara'ya nakledileceği bildirildi.

Takip Et

Mardin’in Derik İlçesi’nde öğle saatlerinde Kaymakamlık binasında büyük bir patlama meydana geldi. Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk ile 2’si polis 4 kişi yaralandı. DHA abonelerine geçtiği ilk haberinde saldırıyı “PKK’nın ‘canlı bomba’ eylemi” olarak duyurdu. Saat 12.10’da, meydana gelen saldırı sonrası Kaymakamlık binasına çok sayıda güvenlik görevlisi ve sağlık ekibi sevk edildi.


Derik Kaymakamı ve Kayyum Belediye başkanı
Safitürk geçtiğimiz ay Mardin Derik İlçe Belediyesine de ‘kayyum başkan’ olarak atanmıştı.

Saldırıda, Derik Belediyesi’ne eylül ayında kayyum olarak da atanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk ile birlikte 3 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Derik ve Kızıltepe’deki devlet hastanelerine götürülerek tedaviye alındı.

Mardin Derik Kaymakamlığı bombalı saldırı

İşte saldırının meydana geldiği Derik Kaymakamlığı binası.

Güvenlik güçleri çevredeki tüm yolları kapatarak operasyon başlattı.

KAYMAKAM NAKLEDİLDİ

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Mardin’in Derik ilçesinde kaymakamlık binası yakınlarındaki roketaktarlı saldırıda yaralanan Derik Belediyesine kayyum olarak atanan kaymakam Muhammet Fatih Safitürk' ün Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesine nakledildiğini bildirdi. Safitürk' ün ilk tetkik ve tedavisinin ardından gerektiğinde hazır halde bekletilen uçak ambulansla Ankara’ya naklinin planlandığı belirtildi.

MARDİN VALİLİĞİ: SALDIRI EYP İLE

Mardin Valiliği saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada “Kaymakamlık binasında bulunan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’e yönelik EYP ile saldırı düzenlenmiştir. Saldırıda Kaymakam ile birlikte 3 kişi yaralanmıştır” denildi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin