Erdoğan: ABD'li bakanların mal varlıklarına el koyacağız. Men dakka dukka


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Erdoğan: ABD'li bakanların mal varlıklarına el koyacağız. Men dakka dukka

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Ankara'da, partisinin kadın kolları kongresinde konuşuyor. ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımlarına değinen Erdoğan, "Biz bugüne kadar sabrettik. Ben de buradan arkadaşlarıma talimat veriyorum ABD'nin İçişleri ve Adalet bakanlarının Türkiye'deki mal varlıklarına el konulacak. Arapların güzel bir sözü vardır men dakka dukka (eden bulur)" dedi

Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi'ne katıldı.

Konuşmasında ABD ile yaşanan yaptırım krizine değinen Erdoğan şunları söyledi:

Millet kıraathanelerini açmak suretiyle çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan kurtarmanın azmi içindeyiz. Ekonomide ülkemizi 3,5 kat büyüttük 16 yılda.

"ARKADAŞLARIMA TALİMAT VERİYORUM…"

ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırımlarına değinen Erdoğan, “ABD’nin son attığı adım bir stratejik bir ortağa yakışmayacak bir adımdı. Bir yandan stratejik ortak diyeceksin diğer yandan PKK’ya silah vereceksin. Kalkıp bir papaz üzerinden yaptırım kararı alacaksın. ABD bu adımla birlikte aslında Türkiye’ye karşı ciddi bir saygısızlık yapmıştır.

Biz bugüne kadar sabrettik. Ben de buradan arkadaşlarıma talimat veriyorum ABD’nin İçişleri ve Adalet bakanlarının Türkiye’deki mal varlıklarına el konulacak. Arapların güzel bir sözü vardır ‘Men dakka dukka’ (eden bulur)” dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından diğer öne çıkanlar şöyle: 

Milletimiz müsterih olsun, şehit yakınlarımız gönüllerini ferah tutsun, işte bir haftada 56 teröristi etkisiz hale getirdik, getirmeye devam edeceğiz. Bu konuda durmak yok. Onlar inlere girecek, biz onları inlerde takip edeceğiz. Bu devlet kime şefkat göstereceğini kime de demir yumruğunu indireceğini çok iyi bilir. Parlamentoya girsinler diye onlara destek verenler de bunun hesabını verecekler. 

Kadınların siyasete katılımına bakıldığında AK Parti ile zirveye ulaştı. 4 milyon 600 bin bayan üyemiz var. Türkiye'de kadın kolları kongresi yapan ilk ve tek parti AK Parti'dir. Kamu çalışanlarının yüzde 38'i kadınlarımızdan oluşuyor. Öğretmenler arasında bu oran yüzde 56'yı buluyor. 

"SEÇİMLERE HAZIRLIK STARTINI VERİYORUZ"

Öncesinde salon önünde toplanan kalabalığa seslenen Erdoğan, ayın 18'inde yapılacak olağan kongreyi hatırlattı ve "Bu kongrelerle inşallah 2019 yerel seçimlerine hazırlık startını veriyoruz" dedi.

Erdoğan, "Başkanlık sistemiyle beraber artık Türkiye çıta yükseltti. Bundan sonraki süreci yine sizinle beraber yapacağız. Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız" diye konuştu.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin