Erdoğan'a suikast girişimi davasında müebbet yağdı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Erdoğan'a suikast girişimi davasında müebbet yağdı

Son dakika haberi.. Erdoğan'a suikast girişimi davasında müebbet yağdı... Muğla 2'nci ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 'Cumhurbaşkanına suikast girişimi ve 2 polisin şehit edilmesi' davasında sanıklar son sözlerinin ardından karar açıklandı. Eski Yarbay Hüseyin Yılmaz beraat etti. 34 sanığa ağırlaştırılmış 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Bu sanıklar arasında "menfez paşası" olarak da anılan eski Başçavuş Zekeriya Kuzu da var.

Takip Et

Son dakika haberi! Muğla'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 2'si firari, 43'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.


34 SANIĞA 4'ER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

34 sanığa 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Bu isimler arasında eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, eski Binbaşı Şükrü Seymen ve menfezde yakalananlar arasında bulunması nedeniyle "menfez paşası" olarak da anılan eski Başçavuş Zekeriya Kuzu da var.

FETO ERDOGAN A SUİKAST DAVASI

ESKİ BAŞYAVERE 18 YIL HAPİS

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski Başyaveri Ali Yazıcı ise 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

1 SANIK BERAAT ETTİ, FETHULLAH GÜLEN DAHİL 3 KİŞİNİN DOSYALARI AYRILDI

Eski Yarbay Hüseyin Yılmaz beraat ederken; bir numaralı sanık Fetullah Gülen ile Burkay Karatepe ve Özcan Karacan'ın dosyalarının ayrılmasına karar verildi.

30 SAYFALIK KARAR
Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, 30 sayfalık kararı okumaya devam ediyor.

FETO ERDOGAN A SUİKAST DAVASI

Saldırıyı gerçekleştiren FETÖ'nün "suikast timi"ndeki biri firari 37 asker için en az 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet talep ediliyordu.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin