Dünya medyası Yenikapı mitingini böyle görüyor..


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Dünya medyası Yenikapı mitingini böyle görüyor..

Türkiye tarihi günlerinden birini yaşıyor, dünya medyası Yenikapı mitingine büyük ilgi gösteriyor, Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler mitingini son dakika gelişmesi olarak duyuran yabancı ajanslar, miting alanından fotoğraf ve gelişmeleri, okuyucularına ve takipçilerine anlık olarak servis ediyor.

Takip Et

İngiliz Reuters haber ajansı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla Türkiye’nin tüm kesimlerini bir araya getiren mitingi, “darbe girişiminin ardından güç gösterisi” olarak nitelendirdi.

Yenikapı Dünya medyasında böyle görüldü
FOTOĞRAF: REUTERS

Reuters’ın haberinde, “Yüz binlerce Türk, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla başarısız darbe girişimini lanetlemek için toplanıyor” ifadesi yer aldı. Miting, Batı’nın geniş çaplı tasfiye ve tutuklamalara yönelik eleştirilerine karşı “güç gösterisi” olarak yorumlandı.

İngiliz ajansı, geçmişte eleştiriye tahammülsüzlüğüyle ülkeyi bölmekle suçlanan Erdoğan’ın laik ve milliyetçi muhalefet liderlerini de konuşma yapmak üzere davet ettiğine dikkat çekti.

Yenikapı Dünya medyasında böyle görüldü
FOTOĞRAF: REUTERS

Fransız AFP haber ajansı ise ön haberinde, demokrasi yanlısı mitinge yüz binlerce kişinin katılmasının beklendiğini yazdı. AFP,  HDP dışında muhalefetin de mitinge davetli olduğuna dikkat çekti.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı ise “Büyük kalabalıklar, 270’i aşkın insanın can verdiği başarısız 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan gece gösterilerinin sonuna işaret eden büyük miting için İstanbul’da toplanmaya başladı” ifadesini kullandı.

Yenikapı Dünya medyasında böyle görüldü
FOTOĞRAF: REUTERS

Uluslararası ajansların servis ettiği haberler, önemli yayın organları kuruluşları tarafından kullanılıyor

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin