Diyarbakır'da büyük temizlik operasyonu: Sokağa çıkma yasağı...


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Diyarbakır'da büyük temizlik operasyonu: Sokağa çıkma yasağı...

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında Silvan, Kulp ve Hazro ilçelerine bağlı 13 köyde sokağa çıkma yasağının ilan edildiği bildirildi. Konuyla ilgili Valilik'ten iki ayrı açıklama yapıldı.

Takip Et

Diyarbakır Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada,

Kulp İlçesi’nin kuzeyinde dağlık ve ormanlık alanda PKK’lıların etkisiz hale getirilmeleri için başlatılan operasyonlar kapsamında İslamköy, Dolun, Narlıca, Yaylak ve Ağaçkorur köylerinde 8 Ağustos 2016 saat 17.00’den itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağını uygulandığı belirtildi.

İLGİLİ HABER
Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Kulp İlçesi kuzeyi dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütümensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tespit etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlenecektir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, Kulp İlçesi’ne bağlı olan; İslamköy, Dolun, Narlıca, Yaylak ve Ağaçkorur köylerinde sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 8 Ağustos 2016 Pazartesi günü saat 17.00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır” ifadeleri kullanıldı.

SİLVAN VE HAZRO’DA DA 8 KÖYDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Diyarbakır’ın Silvan ve Hazro ilçelerinde güvenlik güçlerince PKK’lılara düzenlencek operasyon öncesinde 8 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Silvan ve Hazro ilçeleri kuzeyi dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tespit etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlenecektir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, Silvan İlçesi’ne bağlı olan; Keklikdere, Görentepe, Üçbasamak, Onbaşılar, Boyunlu, Kayadere ve Taşpınar köyleri, Hazro İlçesi’ne bağlı olan; Ülgen köyünde sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 8 Ağustos 2016 Pazartesi günü saat: 17.00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır” denildi.

DHA

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin