Didim açıklarındaki Türk toprağına, Yunan bayrağı dikildi!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Didim açıklarındaki Türk toprağına, Yunan bayrağı dikildi!

Son dakika.. Yunan işgali sınırlarımız içine girdi.. Didim açıklarındaki bir Türk kayalığına, Yunan askerleri tarafından 'bayrak dikme saldırısı' gerçekleştirildi.. Başbakan Binalı Yıldırım, "Ege Denizi'nde zaman zaman gerginliği artırmaya yönelik kışkırtmaya yönelik komşumuz Yunanistan'ın bir takım faaliyetlerinin olduğu malumunuz. Bunlara yönelik Kardak kayalıklarına benzer girişimlerin olduğunu görüyoruz. Yine Didim açıklarında, yerleşim yeri olmayan kayalığa bir Yunan bayrağı dikme girişimi oldu. Bunun üzerine de Sahil Güvenlik ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yaptılar. Ve oradan o bayrağı kaldırdılar" dedi. Olayın duyulmasının ardından SAT komandoları Hurşit kayalığına çıkıp Yunanistan bayrağını indirdi. Yunanistan'dan konuya ilişkin ilk açıklama geldi: 3 Yunanlı, kayalığın en yüksek noktasına Yunan bayrağı diktiler..

Takip Et

DİDİM AÇIKLARINDAKİ BİR TÜRK TOPRAĞINA YUNAN BAYRAĞI DİKTİLER

SON DAKİKA: Başbakan Yıldırım, ''Yunanistan'a tavsiyemiz iyi komşuluk ilişkileri içerisinde gerginliği artıracak provokasyonlardan uzak durmasıdır. Ülkemizin egemenlik haklarından kimsenin taviz vereceğimizi düşünmemesini bekliyoruz. Bu yönde yapılacak fiili durumlara gereken karşılığı vermeye kararlıyız'' dedi.

Hurşit Kayalığı Didim YUnan Bayrağı diktiler, İşte o fotoğraf
Hurşit kayalığına bir grup Yunanlı tarafından bayrak dikildi. Kardak benziri olayın fotoğrafları ortaya çıktı. Yunan Savunma Bakanlığı, 'araştırıyoruz' açıklaması yaptı.

"YUNAN BAYRAĞI KALDIRILDI"

Yine Didim açıklarında, yerleşim yeri olmayan kayalıklara bir Yunan bayrağı dikme girişimi oldu. Bunun üzerine de Sahil Güvenlik ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yaptılar. Ve oradan o bayrağı kaldırdılar. 

Hurşit Kayalığı Didim YUnan Bayrağı diktiler, İşte o fotoğraf

Öte yandan Yunan basını provokasyona devam ederek, “Gurur”, “Çocuklara aferin” şeklinde haberleri okuyuculara aktardı. Yerel basında yer alan haberlerde Yunan grubun bayrağı kayalıklara 13 Nisan’da diktiği iddia edilirken, Yunan makamlar olayla ilgili olarak, “Henüz incelemeler devam ediyor, bu fotoğrafın fotoşop ya da gerçek olup olmadığını inceliyoruz” açıklamasını yaptı.

Hurşit Kayalığı Didim YUnan Bayrağı diktiler, İşte o fotoğraf

"GEREKEN KARŞILIĞI VERİRİZ"

Bizim tavsiyemiz Yunanistan'a iyi komşuluk ilişkileri içerisinde, gerginliği artıracak provokasyonlardan, kışkırtmalardan uzak durması. Komşuluk hukukuna uygun olarak hareket etmesidir. Oldu bittilere, fiili durumlara gereken karşılığını vermeye hazırız. Bunun bilinmesini isteriz."

SAT KOMANDOLARI OPERASYON YAPTI: BAYRAK İNDİRİLDİ

Bir grup Yunan Hurşit kayalığına Yunanistan bayrağı dikti. Haberin duyulması üzerine SAT komandoları geçtiğimiz Cuma günü Ege Denizi’ndeki Hurşit kayalığına çıktılar. Yunan bayrağını kaldırıp kayalıktan ayrıldılar.

YUNANSİTAN'DAN İLK AÇIKLAMA; 3 YUNANLI BAYRAK DİKTİ

Yunan basını, YUnanistan Savunma Bakanlığı'nın konuya ilişkin açıklamasını duyurdu, kısa sürede pek çok Yunan haber sitesinde de yer alan haberlerde, 'Hurşit adalarının güneydoğusunda bulunan Kerdo kayalığına tekne ile giden 3 Yunanlı'nın kayalığın en yüksek noktasına Yunan bayrağı diktikleri' ifade edildi. 

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamaları üzerine, Skai televizyonunun, Yunan Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde, konunun araştırıldığı belirtildi. Skai televizyonunun haberinde “Kaynaklar, fotoğrafların ne zaman çekildiği belli değil. Fotomontaj mı belli değil. Fotoğrafların çekildiği yer Yunan toprağı mı o da belli değil. Araştırıyoruz” dediler' ifadesi yer aldı. 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin