Cevriye teyzeden 'sözde tarihçilere' ders olacak sözler


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Cevriye teyzeden 'sözde tarihçilere' ders olacak sözler

Muğla'nın Bodrum ilçesinde dev Atatürk posterinin önüne gelip Atatürk'ün defalarca ellerini öpen 76 yaşındaki Cevriye Kartal bir kez daha gönülleri fethetti. TV ekranlarına çıkıp sözde tarih dersi veren bazı "insansı canlılara" tam olarak ders verdi.. Cevriye teyze, "Gençler bugünümüzün değerini bilsin, yolda yürüyorsak nefes alıyorsak Atatürk'e borçluyuz. Atatürk'e dil uzatanların dilini keserim, elini de öperim ayağını da öperim. Nefesim yettiğince gelip burada hem dua ederim hem Türk bayrağını ve bize bugünleri armağan eden Atatürk'ümün ellerini öperim" dedi.

Takip Et

Bodrum’da iki gün önce Bodrum Belediye Meydanı’nda Bodrum Belediyesi tarafından bir yıl önce asılan 60 metrekare büyüklüğündeki dev Atatürk posterinin altına gelerek Atatürk’ün defalarca ellerini öpen ve bu görüntüsü sosyal medyada paylaşım rekorları kıran yaşlı teyzenin üç yıl önce Ankara’nın Çubuk ilçesine bağlı Karaağaç köyünden Bodrum’daki oğlu internet işletmecisi Kazım Kartal’ın yanına gelen 4 çocuk 4 torun sahibi 76 yaşındaki Cevriye Kartal olduğu ortaya çıktı.

İLGİLİ HABER

Kartal bugün yine Atatürk meydanına geldi posterin altında dakikalarca Atatürk’e dua etti ellerini defalarca öptü. Cevriye Kartal geçtiğimiz yıllarda çok daha sık geldiğini ancak yürümekte zorluk çektiği için haftada üç dört kez gelebildiğini belirtirken yaşlı teyzeyi görenler ve medya ile sosyal paylaşım sitesinde görenler ellerini öptü, teşekkür etti.

Cevriye Kartal Teyze Muğla

“ATATÜRK’E DİL UZATANLARIN DİLİNİ KESERİM”

Ayağında terlikleri başında baş örtüsü ile meydana gelen ve gazetecilere konuşan Kartal, “Ben okula gitmeden Atatürk sevgisini annemden babamdan öğrendim, Atatürk olmasaydı bugün nefes alamazdık, Atatürk olmasa ne yapardık biz, her şeyimiz ona bağlı. Yolda yürüyemezdik. Onun yaptıklarını nasıl unuturuz, bize emanet ettiği cumhuriyetimizi nasıl koruyamayız. Atatürk’e dil uzatanların dilini keserim, elini defalarca öperim ayağını da öperim, bu zamanın gençleri onun kıymetini bilsin bilmeyene ne diyim ben, onsuz olmaz Atatürk’süz olmaz. O her şeyimiz, ayaklarım ağrıdığı için buraya çok gelemiyorum” dedi.

Yaklaşık 15 dakika posterin altında kalan Cevriye Kartal ilgi odağı oldu yerli ve yabancı turistler Kartal’ın Atatürk posterindeki elini öpmesini ve dua etmesini izledi. (DHA)

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin