Büşra ve Tuğçe'nin katil zanlıları 11 yıl sonra yakalandı. Şok gerçek!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Büşra ve Tuğçe'nin katil zanlıları 11 yıl sonra yakalandı. Şok gerçek!

Son dakika..11.5 yıl önce hunharca katledilen 10 yaşındaki Büşra Karabacak ve aynı yaştaki kuzeni Tuğçe Yıldırım'ın katil zanlıları yakalandı. Adli Tıp raporu sonrası 6 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan Seyhan Y. ve Ayhan Y'nin kardeş olduğu öğrenildi. Katil zanlıları ise birer suç makinesi çıktı.. Vahşi cinayetin zanlılarının ailenin akrabası olduğu öğrenildi..

Takip Et

Balıkesir'in Savaştepe ilçesi Karacalar köyünde okula giderken kaybolup, 44 gün sonra cesetleri bulunan 10 yaşındaki kuzenler Büşra ve Tuğçe'nin katil zanlıları 11.5 yıl sonra yakalandı. 

TV 8'de yayınlanan Gerçeğin Peşinde programında Serap Paköz cinayetle ilgili adli tıp raporunu açıkladı.

Rapora göre kuzenlerin cinayetiyle ilgili alınan DNA'ların Seyhan Y. ve kardeşi Ayhan Y.'ye ait olduğu belirlendi.

Balıkesir polisi, çifte cinayetin şüphelisi olarak 11.5 yıl sonra 39 yaşındaki Seyhan Y. ile cezaevinde evlendiği eşi 37 yaşındaki Yeliz E. Y.’nin İzmir’in Bergama İlçesi’nde, kardeşi 37 yaşındaki Ayhan Y.’yi ise Balıkesir’de gözaltına alındı. Ayrıca yardım ve yataklık ettikleri ileri sürülen 2 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan 5 şüpheliden Seyhan Y.’nin bir trende, yetiştirme yurdunda kalan 13 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz etmek, Yeliz E.Y.’nin de bu tecavüze yardım suçundan daha önce cezaevinde yattıkları öğrenildi. Seyhan Y. ve Yeliz E. Y.’nin Balıkesir Cezaevi’ndeyken evlendikleri öğrenildi.

Büşra Karabacak ve Tuğçe Yıldırım kuzenler

DOKU ÖRNEKLERİ DNA TESTİ İLE KARŞILAŞTIRILMIŞTI

Olayla ilgili daha önce de gözaltına alınan Seyhan Y. ve kardeşi Ayhan Y.’den alınan ve öldürülen Büşra Karabacak ile kuzeni Tuğçe Yıldırım’ın tırnakları arasında bulunan doku örnekleri, olayın ardından İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılan DNA testi ile karşılaştırılmıştı. Adli Tıp’tan gelen raporda, doku örneklerinin Seyhan Y. ve Ayhan Y.’ye ait olmadığı, onların soyundan bir veya iki erkeğe ait olduğunu belirtmişti. İki şüpheli bu raporun ardından serbest bırakılmıştı. Ancak savcılığın talebi üzerine, 11.5 yıl önce alınan doku örneklerinin günümüz teknolojisi ile yeniden incelenmesi sonucu Seyhan Y. ve Ayhan Y.’ye ait olduğu belirlendi. Bunun üzerine Seyhan Y., kardeşi Ayhan Y. ve eşi Yeliz E.Y. ve diğer 3 şüpheli, bugün saat 03.30 sıralarında gözaltına alındı. Şüpheli olarak 1 kişinin daha arandığı bildirildi.

Büşra ve Tuğçe karabacak cinayeti katiller yakalandı

DÖNEMİN CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL VE BAŞBAKAN ERDOĞAN TALİMAT VERMİŞTİ

Kızları Büşra kuzineyle birlikte cinayete kurban giden 43 yaşındaki Hanife ve 47 yaşındaki Mustafa Karabacak çifti, olayın faillerinin bulunması için başvurmadık yetkili bırakmamışlardı. Cinayetin çözüleceği ümidiyle yaşayan aile, 2011'de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüklerini, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mektup ve faks gönderip, yardım istediklerini anlattı.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin