Bursa ve Akçakoca'da, Çocuk İstismarı Protesto Edildi


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Bursa ve Akçakoca'da, Çocuk İstismarı Protesto Edildi

Türkiye'nin neredeyse her il ve ilçesinde kadın ve çocuklara yönelik giderek artan şiddet ve cinsel saldırı olayları protesto ediliyor.. Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, çocuk istismarına karşı sessiz protesto yürüyüşü düzenlendi. Bursa'da ise vatandaşlar, çocuk istismarına ve kadına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla konvoy düzenledi.

Takip Et

Bursa'da vatandaşlar, çocuk istismarına ve kadına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla konvoy düzenledi.

Merkez Nilüfer ilçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı hastane alanında bir araya gelen yaklaşık 50 araçtan oluşan grup, otomobillerine 'Çocuk istismarına dur de, İdama evet, İstismara hayır' yazılı pankart astıktan sonra şehir turu attı.

Grup adına açıklamalarda bulunan Murat Çelebi, Eylül Yağlıkara ve Leyla Aydemir'in hayatını kaybetmesinden duydukları üzüntüyü dile getirmek ve çocuk istismarı olaylarını protesto etmek amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Amaçlarının cinsel istismar hakkında toplumsal farkındalık oluşturmak olduğunu belirten Çelebi, 'Burada çocuk istismarına hayır, İdama evet' talebimizi dile getirmektir. Buradan başlayarak Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, oradan İzmir yolunu geçtikten sonra Görükle turu attıktan sonra yine aynı noktaya gelerek protestomuzu sonlandıracağız.' diye konuştu.

DÜZCE'nin Akçakoca ilçesinde, çocuk istismarına karşı sessiz protesto yürüyüşü düzenlendi.

Akçakoca'da sivil toplum kuruluşları çocuk istismarına karşı bir araya geldi. Çuhallı Çarşı mevkiinde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. 'Çocuğuma dokunma. Çocuk istismarına hayır' yazılı pankart ile 'Minik bedenimin sesi ol', 'Çocuk susar sen susma' ve 'Çocuk istismarı suçtur' yazılı dövizler taşıyarak yürüyenlere, vatandaşlar alkışlarla destek oldu. Meydanda toplananlar, ölen çocuklar için dua etti.
 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin