Bayram tatili için ülkelerine giden Suriyelilerin dönüşleri bitmek bilmiyor


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Bayram tatili için ülkelerine giden Suriyelilerin dönüşleri bitmek bilmiyor

Bayram tatili için ülkelerine giden Suriyelilerin dönüşleri bitmek bilmiyor.. Kurban Bayramı’nı ülkesinde geçiren Suriyelilerin ülkeye girişleri bitmiyor.. Şu ana kadar 27 bin 544 kişisi Türkiye’ye geri döndü.. Sosyal medyada ve kamuoyunda ise, Suriye'de iç savaşın neredeyse sone erdiği, buna rağmen Suriyelilerin ülkelerine neden hala geri gönderilmedikleri tartışılıyor.. 4 eşi, çocukları, kayınpederi ve kayınvalidesiyle birlikte Türkiye'ye geri dönen bir Suriye vatandaşının görüntüsü sosyal medyada tartışma konusu oldu.. Sosyal medyada 4 eşe dikkat çekilerek 'Suriye'nin nesi meşhur ise onu getirmiş..' şeklinde yapılan bir yorum dikkat çekti..

Takip Et

Geçtiğimiz Kurban Bayramı'nı ülkesinde geçiren Suriyelilerin Türkiye dönüşleri devam ediyor.. Ülkelerine bayram tatiline çıkan Suriyelilerin şu ana kadar 27 bin 544'ü Tükiye'ye döndü..

Türkiye'nin dört bir tarafından gelerek, Kilis Valiliğinin izniyle 1-18 Ağustos tarihleri arasında Kurban Bayramı tatilini Suriye'de ülkesinde geçiren 35 bin 840 Suriyeli Türkiye'ye dönmeye devam ediyor. Türkiye'ye dönenlerin sayısı 27 bin 544 kişiyi buldu. 

Bayram tatili için ülkelerine giden Suriyelilerin dönüşleri bitmek bilmiyor
4 eşi,çocukları,kayınpederi ve kayınvalidesiyle birlikte bayram tatilinden dönen bir Suriye vatandaşı, sınırdaki işlemlerinin ardından yanında getirdikleri çuvallarla birlikte Türkiye'ye geçiş yaptı.. Türkiye'ye dönen Suriyeliler kendilerine ücretsiz olarak tahsis edilen özel otobüslerle yaşadıkları şehirlere götürülüyor

Halep'in Azez ilçesi Babul Selam Sınır Kapısı'na gelen Suriyeliler, burada işlemleri yapıldıktan sonra Türkiye tarafına alınıyor. Göç İdaresi tarafından işlemleri yapılan Suriyelilerin polis ile gümrük görevlileri tarafından kontrolleri yapıldıktan sonra tahsis edilen otobüslerle Öncüpınar çıkış kapısına getiriliyor. Son işlemlerin ardından Suriyeliler, yaşadıkları şehirlere gidiyor.

Suriyelilerin 31 Aralık 2018 tarihine kadar Türkiye'ye dönmeleri bekleniyor.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin