Alanya, sağanak 'Türel' etkisi altına girdi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Alanya, sağanak 'Türel' etkisi altına girdi

Antalya'nın Alanya ilçesinde geçtiğimiz günlerde AKP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından D-400 karayolu üzerinde bulunan Çevre Yoluna yaptırılan battı-çıktı, kısa süreli yağan sağanak yağmurun etkisiyle göle dönmüş ve uzun süre yol trafiğe kapatılmıştı.. Dün yine Alanya'da etkili olan yağış aynı noktada, dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi'ne benzer bir görüntü oluşturdu. Her yağış sonrası mağdur olan vatandaş ise, altyapısız ve plansız yapılan projelere isyan etti... İsmini vermek istemeyen bir çevre esnafı, Göz boyamak, oy toplamak için şehrimizin bu şekilde talan edilmesinden bıktık.. diyerek tepkisini dile getirdi.. 6 Aralık 2012 tarihinde 'tepkilere rağmen' AKP hükümeti tarafından çıkarılan Büyükşehir Yasası'nın ardından Alanya Belediyesi'nin denetimine bağlı bazı önemli cadde ve sokaklar 120 Km mesafedeki Antlya Büyükşehir Beşleldiyesine bağlanmıştı..

Takip Et

Antalya'nın Alanya ilçesinde dün itibariyle etkili olan ve bu sabah saatlerinde şiddetini, arttıran sağanak yapış hayatı olumsuz etkiledi.

D-400 Karayolu, Hasbahçe Kavşağı’ndaki katlı kavşaktan akan yağmur suları şelaleyi anımsattı. Sular altında seyahat etmek zorunda kalan sürücüler ise zor anlar yaşadı.

Manavgat Şelalaesi Alanya'ya geldi, Yağmur sel

Görenlerde ‘Manavgat Şelalesi’ izlenimi uyandıran katlı kavşaklarda daha önce yine yağmur sularının tahliye edilememesi nedeniyle bir araç mahsur kalmıştı.

Manavgat Şelalaesi Alanya'ya geldi, Yağmur sel

FOTO: YENİ ALANYA

Alanya Battı-Çıktı su baskını
Geçtiğmiz ay Alanya'da etkili olan kısa süreli yağışın ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Alanya Çevre Yoluna yaptırılan ve battı-çıktı olarak bilinen edilen araç alt geçidi su altından kalmış, bir vatandaş yüzerek ölümden son anda kurtulmuştu.. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise bu su baskınının 'enerji kesintisinden' kaynaklandığını öne sürmüştü.. 

Alanya Battı-Çıktı su baskını

Yağmur suyuyla dolan battı-çıktıda mahsur kalan bir vatandaş yüzerek ölümden son anda kurtulmuştu.

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin