Akın Öztürk’ün ilk ifadesi: Hulusi Akar ve Dişli içerde çay içiyordu


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Akın Öztürk’ün ilk ifadesi: Hulusi Akar ve Dişli içerde çay içiyordu

Akın Öztürk, darbe girişiminin askeri kanadının bir numaralı ismi olarak Akıncı Üssü İddianamesinde yer aldı.. Akın Öztürk, 15 Temmuz'un ardından verdiği ilk ifadesi de ortaya çıktı. İşte Öztürk'ün çelişkilerle dolu ilk ifadesi..

Takip Et

Akıncı Üssü iddianamesinde askeri kanadın 1 numarası Akın Öztürk'ün ilk ifadesi:

‘İstanbul’da olay günü bir arkadaşımın kızının düğünü vardı. O düğüne katılmam gerekiyordu, ben İstanbul’a gidemedim. İzmir’deki noter işlerim dolayısıyla gidemedim. İzmir’de noter işlemleri yaptırdığımı ispat edebilirim. İzmir’de saat 11.30 civarında noter işlerim bitti. 13.30 sıralarında askeri uçakla Ankara’ya gittim. Yanımda Kara Kuvvetleri Komutanı ile geldim. Doğrudan torunlarımı görmek üzere Akıncı Üssü’ne gittim. Ben Akıncı Üssü’ndeki lojmanda akşama kadar vakit geçirdim. Akıncı Üssü’nde uçak iniş kalkışları oluyordu.

İLGİLİ HABER

"TELEVİZYONDA GELİŞEMERİ İZLİYORDUM"

Öztürk'ün ifadesinin devamında: Devamlı hareketlilik olduğu için ben önce bir şey fark etmedim. Düğün sahibi Mehmet Şanver’i aradım tebrik ettim. Bir süre sonra o da beni geri aradı. Uçakların alçak uçuş yaptığını ne olduğunu sordu. Ben de bu sırada televizyonda gelişmeleri izliyordum. Hava Kuvvetleri Komutanı da düğündeydi. Beni aradı uçakların Ankara’da alçak geçiş yaptığını bu duruma müdahale etmemi söyledi. 5 dakika içerisinde üste bulunan Genelkurmay Başkanı’nın yanına gittim. Bir odada Akar, Tümgeneral Kubilay Selçuk ve Tuğgeneral Mehmet Dişli birlikte çay içiyordu. Akar ‘Bunlar bu işi yaptılar, bunlarla konuş ikna et’ dedi. Selçuk ve Dişli ile konuştum. Darbenin başarılı olamayacağını, halkın bu işe tepki gösterdiğini anlattım. Telkinler işe yaradı. Yeni uçak üsten havalanmadı. Üsse dönen uçaklar bir daha gönderilmedi.’

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin