Zarrab davası- İlk ifadeler: Atilla, Zarrab ve Süleyman Aslan’ı suçladı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Zarrab davası- İlk ifadeler: Atilla, Zarrab ve Süleyman Aslan’ı suçladı

Son dakika gelişmesi... ABD'deki Reza Zarrab suruşması başladı.. Dava ilk ifadeler alınıyor.. İşte ilk ifadeler! Atilla’nın avukatı Reza Zarrab ve Süleyman Aslan’ı suçladı.. Öte yandan savcılık, Bazı delilleri, 17/25 Aralık operasyonları sırasında görevli olan Türk polisinden dinleneceğini söyledi..

Takip Et

Rıza Zarrab davasında New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesinde 21 aydır devam eden yargı sürecinde davanın asıldan görüleceği jürili duruşmalar başladı. Duruşmada ilk ifadeler ortaya çıktı.

Sözcü Gazetesi'nden davayı ABD'de takip eden muhabir Zeynep Gürcanlı'nın aktardığı bilgiye göre, Halkbank Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın avukatı, Reza Zarrab ile Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ı suçladı.

Dava başladı. Açılış konuşmaları yapıldı. Halkbank Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla avukatı, Süleyman Aslan’ı suçladı.

İLGİLİ HABER

ATİLLA'NIN AVUKATI: “ZARRAB HAPİSTEN KURTULMAK İSTİYOR”
Atilla’nın avukatı Victor Rocco ise savunmasını asıl suçlunun Zarrab olduğu, Zarrab’ın Atilla’yı suçlayarak hapisten kurtulmaya çalıştığı üzerine kurdu.
Rocco, Zarrab’ın kurduğu suç şebekesinde rüşveti alanın müvekkili Atilla değil Halkbank’ta patronu olan Süleyman Aslan olduğunu söyledi.

Rocco, Aslan’ın altında çalışan Atilla’ya güvenmediğini bizzat bankanın operatör bölümüne giderek Zarrab’ın işleriyle ilgili talimatlar verdiğini söyledi.
Zarrab’ın da bir kaç telefon konuşmasında Atilla’yı şikayet ettiğine de vurgu yaptı.

SAVCILIK: 17/25 ARALIK’I KAYDEDEN POLİSLER DE İFADE VERECEK

Savcılık, Atilla’yı yalancı olmakla suçladı. Zarrab’la birlikte ABD yaptırımlarını da deldiklerini ABD bankalarını dolandırdıklarını, İran’ın kirli parasını akladıklarını soyleyen Savcılık, jüriye hitaben “Size bu suçun işlendiğini hem içeride hem dışarıda kanıtlayacağız. İçeriden suçun ortağı olan ve suçlu olduğunu kabul eden, savcılıkla anlaşma yapan Zarrab’ın ifadesini dinleyeceksiniz. Dışarıda ise Türkiye’de 15 ay boyunca bu suçu araştıran ve rapor haline getiren Türk polisini dinleyeceksiniz” dedi.

SÖZCÜ

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin