Yunan askerleri G.Kurmay Başkanı Akar'ı Kardak'a yaklaştırmadı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Yunan askerleri G.Kurmay Başkanı Akar'ı Kardak'a yaklaştırmadı

Son dakika, yeni Kardak skandalı yaşandı.. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları ile birlikte 21 yıl önce Yunanistan ile savaşın eşiğine gelinen Kardak kayalıklarını krizin yıldönümünde ziyaret etti. Ziyaret esnasında Yunan botu Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Kardak'a girmesini önlemeye çalıştı, yaklaşık yarım saat süren gerginliğin ardından Akar Kardak'a çıkamadan ziyaretini tamamlayıp geri döndü..

Takip Et

Sabah saatlerinde sürpriz bir program ile Bodrum'a gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, hücum botuna binip peşindeki iki hücum bot ile birlikte 21 yıl önce krize neden olan Kardak Adası'na gitti.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Kardak’a böyle gitti.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Kardak

Turgutreis ve Ortakent sahillerinde incelemelerde bulunan Orgeneral Akar, gemi yanaşma iskelesine gelerek buradan karaya çıktı.

Daha sonra bölgede hazır bekleyen 2 helikopterden birine binen Orgeneral Akar, sahil ve Kardak civarını bir süre de havadan kontrol ettikten sonra bölgeden ayrıldı.

GERGİNLİK ÇIKTI AKAR GERİ DÖNDÜ!

1996 yılında çıkan krizde, Yunan helikopterinin düşmesi sonucu 3 Yunan subayın yaşamanı yitirdiği olayın yıl dönümünde, Kilim Adası’nda anma törenleri düzenlenirken, bir Yunan botu, Genelkurmay Başkanı Akar’ı taşıyan hücum botunun önüne geçti. DHA’nın haberine göre; Yunan botunun, Orgeneral Akar’ın Kardak’a girmesini önlemeye çalışması gergin anların yaşanmasına neden oldu.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Kardak

Yarım saat süren gerginlikten sonra Genelkurmay Başkanı Akar, ziyaretini tamamlayıp Bodrum’a geri döndü.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Kardak

TSK’DAN AÇIKLAMA GELDİ

TSK’nın internet sitesinden de ziyaretle ilgili açıklama yapıldı. DHA’nın geçtiği “gerginlik” detayına yer verilmeyen açıklamada “Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi AKAR, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanları ile birlikte 29 Ocak 2017 tarihinde, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı ve Donanma Komutanlığı bağlısı gemilerde inceleme ve denetlemelerde bulunmuştur. Ziyaret sırasında Kardak Kayalıkları bölgesinde Deniz Kuvvetlerimize ait iki hücumbot ile seyir icra edilmiştir. Orgeneral AKAR, TSK olarak Ege Denizinde icra etmiş olduğumuz tüm faaliyetlerde deniz alaka ve menfaatlerimizin korunmasında daima dostluk ve barışı göz önünde bulundurduğumuzu belirtmiştir. İlaveten ülkemizin ve milletimizin hak ve menfaatlerinin karada, denizde ve havada korunması için TSK'nın azim ve kararlılıkla, gayret ve çabalarını artırarak sürdürmekte olduğunu vurgulamıştır” denildi.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Kardak

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin