YSK seçim takvimini açıkladı! Karar Resmi Gazete'de


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
YSK seçim takvimini açıkladı! Karar Resmi Gazete'de

Son dakika Gelişmesi... YSK seçim takvimini tamamladı.. YSK Seçim Takvimi açıkladı.. Kararın Resmi Gazete'de yayınlanması bekleniyor.. Yurtdışında oy verme işlemi 7 Haziran'da başlayacak, 19 Haziran'da sona erecek.

Takip Et

SON DAKİKA HABERi... YSK seçim takvimini tamamladı..  Yüksek Seçim Kurulu, 24 Haziran 2018 Pazar Günü yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri ile ilgili takvimi tamamladı. Karar birazdan Resmi Gazete'de yayımlanacak..

SK, seçim takvimi çalışmasını tamamladı. Takvim birazdan Resmi Gazete'de yayınlanacak. Cumhurbaşkanı adayı gösterme tarihi 4-9 Mayıs arası yapılacak.

İTTİFAK İÇİN SON TARİH 6 MAYIS

Takvime göre ittifak için son başvuru tarihi 6 Mayıs olacak. Milletvekilleri aday listeleri için son tarih 21 Mayıs olarak belirlendi. 

YURTDIŞINDA 12 GÜNLÜK OY VERME SÜRESİ

Yurtdışında oy verme işlemi 7 Haziran'da başlayacak, 19 Haziran'da sona erecek.

YSK Başkanı Sadi Güven Güven, bugün YSK binasına girişinde gazetecilere, 24 Haziran'da yapılması planlanan cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimleriyle ilgili süreç hakkında açıklamada bulunmuştu.

Bugün mümkün olduğunca çabuk şekilde seçim takvimini yayımlayacaklarını bildiren Güven, "Hazırladığımız genelgeleri de yayımlamaya devam edeceğiz" diye konuşmuştu.

YSK Başkanı Sadi Güven dün yaptığı açıklamada, "Seçim takvimini yarın ya da öbür gün açıklayabiliriz" demişti.

"BAHÇELİ HAREKETE GEÇECEĞZİ"

MHP lideri Devlet Bahçeli de, Başbakan Yıldırım ile gerçekleştirdiği seçim sohbetinde, "Hazırız, YSK'nın takvimi açıklamasıyla harekete geçeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin