YPG ağlamaya başladı: Rusya bizi sattı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
YPG ağlamaya başladı: Rusya bizi sattı

Rus askerleri Afrin'den çekildi, Türk Silahlı Kuvvetleri bölgedeki terör örgütü PKK/YPG hedeflerine yönelik Zeytin Dalı Harakatı'nı başlattı. Türk askerinin kente girişinin ardından kaçmaya başlayan PKK/PYD'li teröristler, Rusya'nın kendilerini sattığını iddia etti.. YPG, harekatla ilgili Rusya'ya tepki gösterdi ve "bize ihanet ettiler" açıklamasını yaptı. Öte yandan teröristlerin çoğunun Tel Rıfat bölgesine doğru kaçmaya başladığı bilgisi geliyor.. Türk Askerinin bu bölgeye de harekat yapabileceği değerlendiriliyor..

Takip Et

Türkiye’nin Afrin’de başlattığı “Zeytin Dalı Harekatı” YPG’yi adeta çıldırttı. Daha 1 ay önce Deyrizor’da Rus askeri yetkililerle görüşen ve “IŞİD'e karşı mücadelede dostlarımızla, ortak bir operasyon odası ve komutanlık oluşturulması için hazır olduğumuzu duyuruyoruz” diye konuşan teröristler, harekatın başlamasından sonra “Rusya bize ihanet etti” açıklamasında bulundu.

Rus Komutan ve YPG'liler basın açıklaması yaptı
Rus komutan ve PYD'li teröristler geçtiğimiz yıl Suriye'de ortak bir basın toplantısı düzenlemiş ve toplantılya ilişkin görüntüler habeer ajanslarına düşmüştü.. Şimdi bu 'saadetten' eser kalmadı...

BİZE İHANET ETTİLER

Londra merkezli Şark el Awsat gazetesine konuşan YPG’li yetkili, “Ruslar Türkiye’nin Afrin operasyonuna izin vererek bize ihanet etti” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin