İlk yerli helikopter projesinde önemli 'Motor' gelişme


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
İlk yerli helikopter projesinde önemli 'Motor' gelişme

Yerli ve milli helikopter projesinde kritik gelişme.. Motorun çekirdek ve ön prototip imalatının tamamlanarak, ilk ateşlemenin başarıyla gerçekleştirildiğini bildirdi.

Takip Et

Yerli helikopter projesinde T625'e yerli motor geliştirme projesinde, motorun ana kalbini oluşturan çekirdek motorun ön prototip imalatı tamamlandı ve ilk ateşleme başarıyla gerçekleştirildi. İlk özgün helikopterimiz olan ve şu anda üretim aşamasında bulunan T625'in motor ihtiyacının yerli olarak karşılanması amacıyla Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından başlatılan başlatılan TS1400 Turboşaft Motor Geliştirme Projesi'nde bir aşama daha tamamlandı.

Yerli Helikopter motoru

Proje kapsamında bir yandan ülkemizde gaz türbinli motor tasarım, geliştirme ve test altyapıları oluşturulurken; diğer yandan Özgün Helikoptere entegre edilecek, 1400 SHP gücünde, tip sertifikası alınmış, özgün ve milli motorumuz TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. tarafından geliştiriliyor. Projede, motorun ana kalbini oluşturan çekirdek motorun ön prototip imalatı tamamlandı ve ilk ateşlemesi başarı ile gerçekleştirildi.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin