Yenikapı'da, miting programında olmayan 'sürpriz final'


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Yenikapı'da, miting programında olmayan 'sürpriz final'

İstanbul Yenikapı'daki Miting, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasıyla sona erdi. C.Başkanı Erdoğan konuşmasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerine atıfta bulundu. Konuşmaların ardından yapılan selamlamada ise 'son dakika sürprizi' yaşandı, CHP ldieri Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli miting programında olamadığı gerekçesiyle final anında sahneye çıkmadı

Takip Et

Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde ilk konuşmayı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptı. Bahçeli'nin ardından kürsüye sırasıyla  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Başbakan Binali Yıldırım ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman geldi.

Mitingdeki son konuşmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı. Erdoğan’ın konuşmasının ardından sunucu kürsüye Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli’yi, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu davet etti. Ancak Kılıçdaroğlu ve Bahçeli daha önceden üzerinde mutabık kalınan miting programında böyle bir bilginin yer almadığını gerekçe göstererek sahneye çıkmadılar. Her iki lider de kürsüye çıkmayıp, alandan ayrıldı. 

Hulusi Akar MitiingGecenin en güzel ve gurur veren anlarından biri G.Kurmay Başkanı Hulusi Akar'ın konuşma yapması oldu, milyonlar Akar'ı "En Büyük Asker Bizim Asker.." sloganlarıyla bağrına bastı

ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÖRNEĞİ

Öyle bir milletin evladı olarak huzurunuzda olmak bizlere  büyük gurur veriyor. Gazi Mustafa Kemal 1920 yılında İstanbul ve İzmir başta ülkenin büyük bölümü işgal altındayken “Milletimiz çok büyüktür. Hiç korkmayalım, o esaret ve zillet kabul etmez.  Fakat onu bir araya toplamak ve kendisine ‘Ey millet, sen esaret ve zillet kabul eder misin?' diye sormak lazımdır.” demişti. Ben de bir kez daha soruyorum, Gazi'den 96 yıl sonra aynı soruyu soruyorum. Ey millet, sen esaret ve zillet kabul eder misin?

Bu FETÖ birçok sinsilikleri hesap etti de bu milletin imanını, inancını, dirayetini hiç hesap edemedi. Bu akşam buradan ithamım var. Hükümet askeri liselerin kapatılmasıan yönelik açıklama yaptı. Bazı eski askerler bunun yanlış olduğunu söylediler. İşte oradan yetişen tek tip FETÖ’cüler bunu yaptılar. Harp okulları duracak. Harp okullarında hangi eğitim veriliyorsa, yine orada aynı eğitim verilsin.

LİDERLER  KAÇ DAKİKA KONUŞMA YAPTI?

Programda hangi liderin kaç dakika konuştuğu ise şekilde sıralardı
MHP lideri Bahçeli: 23 dakika
CHP lideri Kılıçdaroğlu: 24 dakika
Genelkurmay Başkanı Akar: 9 dakika
TBMM Başkanı Kahraman 10 dakika
Cumhurbaşkanı Erdoğan 40 dakika

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin