Yaverin kordonu hakkında müthiş bir bilgi! Erdoğan takmıştı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Yaverin kordonu hakkında müthiş bir bilgi! Erdoğan takmıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendi elleriyle yaverine taktığı o kordon neden takılıyor? TSK'da sadece yaver, emir subayı ve askeri ataşelerde bulunan kordonun "ihanet durumunda kendilerini asması için takıldığı" ortaya çıktı.

Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başyaveri Albay Ali Yazıcı 15 Temmuz darbe girişiminde yer aldığı iddiasıyla tutuklandı. Yazıcı’nın yanısıra Erdoğan’ın diğer yaverleri ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın yaveri Yarbay Levent Türkkan’ın da hain kalkışmada kilit rol oldukları ortaya çıktı.

GÖZLER YAVERLİK MAKAMINA ÇEVRİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere TSK’daki komuta kademesinin koruma, özel kalem gibi yakın çalışma arkadaşlarının hain kalkışmada bulunmaları gözleri “yaverlik makamının önemine” çevirdi. Koruduğu komutanının adeta gölgesi gibi hareket eden ‘yaverlik’ kurumununun önemine ilişkin en çarpıcı yorum ise emekli Koramiral Can Erenoğlu’ndan geldi. Kendisi de Balyoz mağdurlarından olan ve FETÖ’nün kurduğu kumpas sonucu uzun yıllar cezaevinde kalıp çok sevdiği askerlik görevinden emekliye sevk edilen Erenoğlu bu kutsal makama ilişkin hiç ortaya çıkmamış bir ayrıntıyı açıkladı.

Yaver Ali Yazıcı'nın kordonu

“İHANET EDERLERSE ASSINLAR DİYE”

Yaverlerin üniformasında yer alan ve anne ile bebek arasındaki  kordonu da (yaşam-ölüm bağı) simgeleyen yaverlik kordonlarına dikkat çeken Erenoğlu “Bu kordonlar sadece emir subay ve emir astsubayları ile askeri ataşelerde bulunur. Bu kordonun verilme sebebi ise söz konusu yaver/emir subayının ihaneti ya da komutanını koruyamaması durumunda kendini asması içindir” dedi.

C.Başkanı Yaveri Ali Yazıcı, Yaverin kordonu kendini assın diye vardır

C.Başkanı Yaveri Albay Ali Yazıcı’nın yaverlik kordonunu Cumhurbaşkanı Erdoğan kendi elleriyle takmıştı.

ERDOĞAN KENDİ ELLERİYLE TAKMIŞTI

Cumhuriyet tarihin ‘ilk hain yaverine’ ise Cumhurbaşkanı Erdoğan söz konusu kordonu kendi elleriyle takmıştı. Darbe girişiminde rol aldığı iddiasıyla gözaltına alınan Başyaver Yazıcı ise savcılıktaki sorgusunda suçunu itiraf edip cezaevinde gönderilmişti.

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin