Yassine Benzia: Örneği Benzema, Hayali Zidane


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Yassine Benzia: Örneği Benzema, Hayali Zidane

Transferin yıldız takımı Fenerbahçe'den bir transfer daha geldi.. Transferin son gününde orta sahaya da hamle yapan Fenerbahçe, 23 yaşındaki Yassine Benzia ile anlaştı.

Takip Et

Sarı-lacivertliler Cezayirli yıldızı kiralık olarak kadrosuna kattı. Fransa Milli Takımı'nın efsanelerini örnek alan genç futbolcu, 'Küçüklüğümden beri Zidane'ı izliyorum. Futbolculuk stilimi de Benzema etkiliyor' yorumlarıyla göze çarptı.

Fenerbahçe, transfer döneminin son gününde orta sahaya beklediği takviyeyi yaptı. Lille'de forma giyen 23 yaşındaki Yassine Benzia ile kiralık olarak anlaşma sağlandı. Sarı-lacivertli kulüp satın alma opsiyonuyla beraber Benzia'yı 1 yıllığına renklerine kattı. Önceki gün gece saatlerinde Fransız kulübüyle temasa geçilerek görüşmeler hızlandırıldı.
Yassine Benzia: Örneği Benzema, Hayali Zidane
Yassine Benzia: Örneği Benzema, Hayali Zidane
Lyon altyapısından çıkan ve Sportif Direktör Damien Comolli'nin çok iyi tanıdığı bir isim olan Cezayirli orta saha ile hemen irtibata geçildi.İlk olarak Lille kulübüyle görüşmeler yürütüldü. Kiralama yöntemi üzerinde duruldu. Benzia'nın da istekli olmasıyla transferde ciddi ilerleme kat edildi.
BENZAMA STİLİ

Dün sabah saatlerinde ise beklenen anlaşma sağlandı. Lille Kulübü ilk etapta bonservisiyle satışı düşünse de kiralık konusunda uzlaşma bulundu. 
 
2015'ten bu yana Lille'de yer alan genç orta saha, stil ve tarz olarak Karim Benzema'ya benzetiliyor. Henüz 17 yaşında iken hücumcu orta saha ve yardımcı forvet olarak parlayan Benzia, daha sonra orta sahaya geçtiğinde de 'Yeni Zidane' olarak Fransa'da anıldı. 
 
CEZAYİR MİLLİ TAKIMINDA

Cezayir Milli Takımı'nda da yer alan Benzia, 2017'de kendini tanıttığı bir özel röportajda, 'Futbolcu olarak en sevdiğim tarz Karim Benzema'nın. Benzema'nın oyun stiline bayılıyorum, gerçekten hayranım. Modern bir futbolcu ve topla beraber direkt gidiyor, arkadaşlarıyla sürekli etkileşimde ve sürekli alan değiştiriyor. Benim futbolculuk tarzımı ve stilimi en çok etkileyen Benzema. Küçüklüğümden beri de Zidane videoları izliyorum. Bir orta saha olarak Zidane gibi olmaya çalışıyorum. Futboldaki en büyük hayalim teknik adamlığımı Zinedine Zidane'ın yapması olur' ifadeleriyle dikkat çekiyor. 
 
ADETA BİR PAS MAKİNASI
 
Yassine Benzia, istatistikleriyle dikkat çekiyor. Orta sahaya takviye edilen Cezayirli yıldız, pas konusundaki başarısıyla sivrildi. OPTA'da yer alan analizde, geçen sezon Lille ile Fransa Ligue 1'de 31 maçta 1 gol 5 asistle oynayan Benzia, maç başına 31.9 isabetli pas ve sezon genelinde yüzde 81.6'lık pas ortalamasıyla oynadı.
 
Maç başına 2 şut pası yapan Benzia, yine maç başına 60 kez topla buluşma oranı yakaladı. Maç başına 1.7'lik çalım ortalamasına da sahip 23 yaşındaki yıldız, ikili mücadelelerde de yüzde 52.2'lik başarıya sahip.
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin