Yargı'da 3. FETÖ sarsıntısı: 648 hakim ve savcıya gözaltı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Yargı'da 3. FETÖ sarsıntısı: 648 hakim ve savcıya gözaltı

FETÖ darbe girişimi sonrası örgüt üyelerinin kamu kuruluşlarından temizlenmesi amacıyla başlatılan soruşturmalar kapsamında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HSYK'nın dün açığa aldığı 648 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı aldı.. SOn kararlarla gündem yeniden "kısmi veya genel af gelir mi" sorusuna kilitlendi..

Takip Et

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun dün açığa aldığı 648 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı aldı...

SAYILARI 3.000'E YAKLAŞAN HAKİM VE SAVCI

HSYK dün, 550'si adli, 98'si idari olmak üzere 648 hakim ve savcıyı daha geçici olarak görevden uzaklaştırdı. Şu ana kadar FETÖ soruşturmaları kapsamında ülke genelinde toplam 3 bin civarında hakim ve savcı HSYK Genel Kurul kararıyla görevden ihrac edildi ve haklarında soruşturma açıldı. Yürütülen soruşmalardan çıkan kararlarda çocu hakim ve savcı için tutuklama kararı çıkmıştı.

TUTUKLANAN SAVCI, HAKİM VE POLİS, "GENEL AF" BEKLENTİSİ OLUŞTURDU

Kamuoyunda son 10 yılda yürütülen davalarda görev alan ve FETÖ davalarında açığa alınıp tutuklanan savcı, hakim ve polisler, sayıları aileleri ile birlikte milyonlarla ifade edilen tutuklu ve hükümlüler tarafından "adil yargılanmama, haksızlığı uğrama, suçsuz yere ceza verme.." gibi bir çok neden ve iddialarla "af veya yeniden, adil bir şekilde yargılanma"  beklentisi oluşturdu.


 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin