Wi-Fi'den 100 kat daha hızlı ultra internet geliyor


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Wi-Fi'den 100 kat daha hızlı ultra internet geliyor

Yıllar yıllar önce 56K fax modemlerle hayatımıza masaüstü bilgisayar ile giren internet, gelişen mobil teknolojilerle bugün cebimize girdi. Mobil internet bağlantısını sağlayan Wi-Fi özelliği ise artık 100 kat daha hızlı bir hale geliyor.. ABD'de ilk kez uygulanan bir teknoloji aynı ABD'de bulunan Brown Üniversitesi'nin mühendislik fakültesi tarafından yapılan bir araştırmanın sonuçları bugün ortaya çıktı. Üniversite tarafından yapılan açıklamada, ultra hızlı wi-fi için geri sayıma başlandığı açıklandı.

Takip Et

Yaptıkları testler sonucunda günümüzdeki mobil ağlardan 100 kat daha hızlı bir teknolojinin geliştirildiği kaydedilirken, “Geleneksel mikrodalga yerine terahertz ile video sinyali gönderdik. Bu da saniyede 50 gigabyte’a denk geliyor. Birçok kablosuz internet saniyede 500 megabyte’a kadar çıkabiliyor” ifadesi kullanıldı.

Araştırmayı yürüten Profesör Daniel Mittleman, “Terahertz sistemini kullanarak ilk defa veri akışı sağlayabildik. Bu yaklaşım kablosuz internetin geleceğini değiştirebilir” ifadesini kullandı.

Şu an için ses ve data için sinyalleri mikrodalgalar aracılığıyla kablosuz bir şekilde iletiliyor fakat yoğun veri akışının olduğu zamanlarda kapasite zorlanarak hızda yavaşlama meydana gelebiliyor. Bilim insanları yeni bant genişliği bulmak için böyle bir araştırma yaptıklarını söylüyor.

Nature Commnuications’ta yer alan makaleye göre terahertz dalgalarının mikrodalgalara göre daha büyük kapasiteleri olduğu ve dolayısıyla daha çok veri taşıyabildiği vurgulanırken saniyede 10 gigabitlik bir veri akışının sorunsuz yaşandığını fakat 50 gigabitlik veri akışında ufak sorunlar meydana geldiği kaydedildi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin