Vatanım Sensin'de Kara Fatma rolüyle Demet Evgar Sürprizi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Vatanım Sensin'de Kara Fatma rolüyle Demet Evgar Sürprizi

Vatanım Sensin'in bu akşam yayınlanan bölümünde Kara Fatma'yı canlandıran Demet Evgar sürprizi var.. Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı Kurtuluş Savaşı günlerinin en önemli kahramanlarından, İstiklal Madalyası sahibi Kara Fatma kimdir? İşte detaylar..

Takip Et

Kara Fatma (Fatma Seher Erden), (1888, Erzurum- 2 Temmuz 1955, İstanbul), Kurtuluş Savaşı kahramanı kadın asker. İstiklâl Madalyası sahibidir.

Kara Fatma ve grubu

1888’de Erzurum’da doğdu. Subay Dervişlerden Ahmet Bey ile evlendikten sonra Balkan Savaşı’na katıldı, askerlik hayatını eşi ile birlikte paylaştı. I. Dünya Savaşı’nda Kafkas Cephesi'nde kendi ailesinden dokuz-on kadınla birlikte savaştı. Eşi Binbaşı Ahmet Bey'in Sarıkamış'ta şehit olduğu haberini aldıktan sonra memleketi Erzurum'a döndü.

Kara Fatma ve Grubu (Vatanım Sensin Demet Evgar)
1919'daki kongre günlerinde, Mustafa Kemal'le bizzat görüşebilmek için Sivas'a gitti. Milis Müfreze Komutanı olarak batı cephesinde görevlendirildi. Aldığı talimatla İstanbul'a gitti, silah ve adam kaçırma faaliyetlerinde bulundu. İzmir'in Yunan işgaline uğraması üzerine İzmir'e geçerek kurtuluşu için savaştı.

Kara Fatma Kimdir Vatanım Sensin300 kişiyi aşkın birliği ile I., II. İnönü Muharebesi, Sakarya Meydan Muharebesi ile Dumlupınar Meydan Muharebesi’nde çarpıştı. Büyük Taarruz’un ilk günlerinde General Trikopis‘in birliğine esir düşmüşse de, kaçarak yeniden müfrezesinin başına geçti; Bursa'nın Yunan işgalinden kurtuluşunda rol oynadı. Bir keresinde, onbaşı olduğunda neredeyse sadece kadınlardan oluşan birliği ile düşmanın cephe gerisine bir saldırı düzenledi ve aralarında bir Yunan subayı toplam 25 esir askerle geri döndü.(Wikipedia)

 

Vatanım Sensin, Kara Fatma Demet Evgar kimdir
Vatanım Sensin dizisinde Demet Evgar, Kara Fatma (Fatma Seher Erden) rolüyle dizi hayranlarının beğenisini kazandı..

PEKİ DEMET EVGAR KİMDİR

Demet Evgar, Manisa’da doğdu. Arnavut kökenlidir. Oyunculuğa 17 yaşındayken, Manisa'daki amatör bir topluluk olan Afsem Tiyatrosu'nda başladı. Sahneye ilk kez Ray Cooney'nin Kaç Baba Kaç oyunuyla çıktı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi. Konservatuvar eğitimi sırasında arkadaşlarıyla Tiyatro Kılçık adında bir topluluk kurdu. Bu toplulukta oyuncu ve oyun yazarı olarak çalıştı.

Vatanım Sensin, Kara Fatma Demet Evgar kimdir

Kenter Tiyatrosu’nda ‘Aşk Çemberi’ adlı oyunda ve “Tiyatro Kılçık”ta “Takanlar ve Takılanlar” ve “Ayşegül Hindistan’da” adlı oyunlarda rol aldı. 2009 senesinde Kent Oyuncuları tiyatrosunda Mehmet Birkiye yönetmenliğinde sahnelenen Cimri oyununda Elise karakterini canlandırdı. Bu rol ile 2010 yılında düzenlenen 8. Tiyatro Ödülleri ödül töreninde Yılın Kadın Oyuncusu ödülüne layık görüldü. 

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin