Uyarılara kulak asmıyorlar: PKK/PYD Menbic'e silah dolduruyor


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Uyarılara kulak asmıyorlar: PKK/PYD Menbic'e silah dolduruyor

ABD'nin "çekiliyorlar" açıklamasının ardından PKK/PYD'de "terk ediyoruz" açıklaması yapmıştı. Ama son gelişmeler, işgalci PKK/PYD'nin Menbiç'te ihanetini gözler önüne seriyor. Terör örgütü, Fırat'ın batısı Menbiç'i terk etmek bir tarafa silah ve personel takviyesine başladı. Bölgede tansiyon her geçen dakika artıyor. Türk Silahlı Güçleri'nin bölgeye sert bir harekat başlatması an meselesi..

Takip Et

YPG/PYD’nin Menbiç’e silah, araç, malzeme ve personel takviyesi yaptığı bildiriliyor. Fırat Kalkanı operasyonunda Cerablus’tan sonra TSK’nın hedefinin Menbiç olduğu konuşuluyordu.

ÖSO çatısı altında savaşan muhalif gruplardan Sultan Murat Tugayı’nın lideri Albay Ahmed Osman, ajansa yaptığı açıklamada, Menbiç’teki YPG’lilerin bölgeyi terk etmediğini, aksine mevzilerini güçlendirdiğini; bu yüzden de muhalif güçlerin Menbiç’e doğru ilerlediğini söylemişti. Osman, Suriye Demokratik Güçleri’nin kontrolündeki Menbiç’in “Allah izniyle birkaç gün içinde alınacağını” ifade etmişti.

İLGİLİ HABER

YPG ‘ÇEKİLİYORUZ’ DEMİŞTİ

Türkiye ve ABD; YPG’ye, Fırat Nehri’nin doğusuna çekilmesi için çağrı yapmıştı. YPG de bölgeden çekildiğini iddia etmişti. Menbiç’in kontrolü, yaklaşık 2.5 ay süren çatışmaların ardından geçtiğimiz haftalarda, IŞİD’den YPG öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri’ne geçmişti

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin