UEFA, uzatmaya giden maçlarda 4. oyuncu değişikliğine izin verdi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
UEFA, uzatmaya giden maçlarda 4. oyuncu değişikliğine izin verdi

UEFA, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi kurallarında değişikliğe gitti. UEFA, uzatmaya giden maçlarda 4. oyuncu değişikliğin onaylandığını duyurdu. Öte yandan Türkiye'yi üzen bir maç saati değişikliği de yapıldı.. UEFA ayrıca Şampiyonlar Ligi'nde maçın başlama saati: Türkiye saatine göre 23:00

Takip Et

UEFA'dan son dakika açıklaması! UEFA, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, Süper Kupası'nda yeni sezonda uygulanmak üzere kural değişiklikleri yaptı. UEFA'nın açıklamasına göre 2018-19 sezonundan itibaren bu organizasyonlarda uzatmaya gidecek maçlarda 4. oyuncu değişikliği yapılabilecek.

UEFA'nın duyurduğu diğer bir değişiklik ise, Şampiyonlar Ligi final, Avrupa Ligi finali ve Süper Kupa'da 18 futbolculuk olan maç kadrosu kontejanı, 23 futbolcuya yükseltildi. Yani finale çıkan takımlar yedek kulübesinde 7 değil, 12 futbolcuyu oturtabilecek.

UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇLARI SAAT KAÇTA?

UEFA, Şampiyonlar Ligi'nin saatinde de değişikliğe gitti. UEFA, Avrupa saatine göre önceden 20:45 olan klasikleşen saati, 21:00'a çekti. UEFA'nın yaptığı değişiklikle birlikte Şampiyonlar Ligi maçları, gelecek sezondan itibaren TSİ 23.00 ve 00.00'da başlayacak.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin