Twitter tepki çeken o özelliği esnetti. Twitter'in karakteri 280 oldu


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Twitter tepki çeken o özelliği esnetti. Twitter'in karakteri 280 oldu

'Yetersiz Karakter..' tepkilerinin hedefindeki o özellik için Twitter'dan beklenen değişiklik geldi.. Kurulduğu günden bu yana 140 karakter sınırlamasıyla kullanıcılarının karşısına çıkan Twitter, bu uygulamasını esnetti ve 2 katına çıkardı.

Takip Et

Sosyal medya devlerinden olan Twitter, 140 karakterlik sınırlamasını önce fotoğraf yüklemesini karakter sınırından saymayarak önemli bir adım atmıştı. Tweet atarken görsel yüklendiğinde, 140 karakterden düşmüyordu. Şimdi ise köklü bir değişikliğe gidildi.
Medyateji CEO’su Mehmet Ertuğrul, Twitter’ın bundan böyle 140 karakter sınırını 280’e çıkardığını belirterek, 'Twitter, teknolojinin hızlı gelişimi ve gereksinimleri karşısında atması gereken adımı geç de olsa attı. Twitter kullanıcıları herhangi bir işlem yapmadan 280 karakter tweet atmaya başladı. Twitter hesabınıza ister bilgisayardan ister telefondan girin; otomatikten 280 karakter sınırıyla yazmaya başlayacaksınız. Yakın zamanda Twitter'ın kullanıcılarına bir sürpriz yapacağını öngörüyoruz, Bu yönde duyumlarımız var. Büyük ihtimalle artık el ile mesaj yazma derdi ortadan kalkacak ve twitlerinizi ses komutu ile atabileceğiz.. Bekleyip göreceğiz..' dedi.. 

TWİTTER'DAN YAPILAN AÇIKLAMADA ŞU İFADELERE YER VERİLDİ;
 “Eylül ayında dünyadaki herkesin tek bir Tweet’le kendini daha kolay anlatabilmesi için 140 karakter limitini artıran bir test uygulamaya başlamıştık. Amacımız, Twitter’ı Twitter yapan hız ve özlüğü koruduğumuzdan emin olarak bu değişikliği mümkün kılmaktı. Tüm verilerin ışığında bu hedefimize ulaştığımızı ve bu değişimi düşüncelerin bir Tweet’e sığdırılmaya çalışıldığı tüm dillerde başlatacağımızı bildirmekten dolayı çok heyecanlıyız.” MEDYATEJİ

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin