Tuvaletinizi nasıl yapmalısınız? Oturarak, Çömelerek?


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Tuvaletinizi nasıl yapmalısınız? Oturarak, Çömelerek?

Pek önemsenmese de aslında hayati önem taşıyan bir detay var; tuvaletimizi nasıl yapıyoruz? En sağlıklı tuvalet yapma şekli nasıldır? Bağırsaklar vücudumuzun en önemli organlarından biri, bağırsaklarımızda oluşacak bir tahribat ve rahatsızlık, çok ciddi, hayati sorunlarla karşı karşıya kalmamıza yol açacaktır...

Takip Et

Nitekim ikinci beyin olarak adlandırılan bağırsaklarda bulunan faydalı bakterilerin azalması depresyona hatta biliminsanları tarafından birçok zihinsel hastalığın sebebi olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. 

TUVALETİNİZİ NASIL YAPIYORSUNUZ?

Peki, tuvaletinizi yapma biçiminizin sağlığınıza etkisi var mı? Yapılan bir araştırmaya göre evet. Daha önemlisi ise  bizim alaturka dediğimiz tuvalet biçimi en sağlıklısı. 

Bağırsakların şekli nedeniyle eğer çömelerek tuvaletinizi yaparsanız hem kabızlık sorunu azalıyor hem de bağırsaklarınızın tamamiyle boşalması sağlanıyor. 

Nasıl Tuvalet Yapmalıyız, En sağlıklı tuvalet yapma şekli

BAĞIRSAKLARIN ETRAFINDAKİ KASLAR GEVŞİYOR

Bunun nedeni bağırsakların etrafında puborektal kası denilen bir kasın bulunması. Oturarak değil de ayaklarınızı karnınıza çekerek tuvaletinizi yaparsanız bu kaslar gevşiyor ve daha kolay dışkının atılması sağlanıyor. 

Ayrıca çömelerek tuvaletini yapmak hemoroidin de önüne geçmeye yardımcı oluyor. Çünkü uzmanlara göre hemoroidin nedenlerinden bir tanesi bu. 

"Türkiye'de kalın bağırsak kanserine bağlı ölüm oranının, geçmiş yıllara oranla yüzde 10'dan daha fazla arttığını açıklandı."

Journal of Medical Sciences” (Tıp Bilimleri Bülteni) isimli bir dergide yayımlanan çalışmaya göre, bağırsaklarımızı klozete oturarak boşaltmak şu tarz hastalıkların birincil sebebi:

- Hemoroid (Basur)
- Bağırsak iltihabı
- Kolon kanseri
- Pelvik bölge hastalıkları
- Crohn hastalığı

KLOZET ZARARLARI  (Kanıtlanmış ve kesin bilgilerdir)

1. Klozete oturarak ihtiyaç gidermenin bazı hastalıklara davetiye çıkardığı kanıtlanmıştır.

2. Klozetler hemoroid oluşumuna sebep olur.

3. Klozetler bağırsak iltihaplanmasını daha da kötüleştirir.

4. İdrar enfeksiyonlarına sebep olur.

5. Kalp hastalıklarına da sebep olabileceği belirtiliyor.

6. Regl problemleri ve Toksik Şok Sendromu...

TEKNOLOJİ VE BİLİM ÜLKESİ HALA ALATURKA TUVALETİ KULLANIYORSA!

JAPONLAR NASIL TUVALETİNİ YAPAR

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin