Türkiye'yi iç savaşla tehdit eden AKP'linin istifası estendi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Türkiye'yi iç savaşla tehdit eden AKP'linin istifası estendi

Türkiye'yi 'iç savaş' ile tehdit eden AKP'li başkan yardımcısına tepkiler çığ gibi artıyor.. Yaptığı bir konuşmada "Bu referandum oylamasında yüzde elliyi geçemezsek iç savaşa hazır olun' diyen AKP Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem'e tepki gösteren AKP yönetimi, Erdem’in istifasını istedi.

Takip Et

Soma Belediye Düğün Salonunda düzenlenen konferansta konuşan AKP İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem, anayasa değişikliği referandumda hayır çıkması ihtimalini işaret ederek, “Bu referandum oylamasında başarısız olursak iç savaşa hazırlanın” dedi.

“BAŞARISIZ OLURSAK İÇ SAVAŞA HAZIR OLUN”

Ozan Erdem'den referandum sonucunda ‘HAYIR’ çıkması halinde "iç savaş" tehdidi.. 

“Eğer yüzde 50’yi geçemezsek ve bu referandum oylamasında başarısız olursak iç savaşa hazır olun. Gerek kendi içimizde gerek kendi dışımızda kartların yeniden karılacağını yeniden plan masalarının kurulacağını iyi bilelim. 

İSTİFASI İSTENDİ

AKP Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, il başkan yardımcısı Ozan Erdem'in tepki çeken sözleriyle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Erdem'in siyaset bilimci sıfatıyla katıldığı Soma'daki konferansta yaptığı konuşmanın, AKP’nin görüşlerini yansıtmadığını vurgulayan Başkan Mersinli, “Gittiğimiz her yerde halk oylaması kampanyası içerisinde ‘hayır' diyenler de ‘evet' diyenler de olacaktır. Biz, toplumu geren söylemlerden uzak duracağız. Halk oylaması süreci boyunca da ılımlı bir propaganda yürüteceğiz. 16 Nisan'a az bir süre kaldı. ‘Evet' mi çıkacak, ‘hayır' mı çıkacak, bunu halkımız tayin edecek. Dolayısıyla Sayın Ozan Erdem’in talihsiz açıklaması teşkilatımızın ve partimizin görüşlerini yansıtmadığı gibi hepimizi de üzmüştür. Bu açıklaması nedeniyle Sayın Ozan Erdem’in istifası istenmiştir.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin