Türkiye'ye teşekkür etmeyen Obama'dan kıvrak figürler!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Türkiye'ye teşekkür etmeyen Obama'dan kıvrak figürler!

ABD Başkanı Barack Obama BM Güvenlik Konseyi’nde mülteci kriziyle ilgili konuştu. Obama konuşmasında mültecilere kapısını açan Almanya ve Kanada'ya teşekkür ederken 3 milyonu aşan sayıyla mülteci ülkesi haline gelen Türkiye'yi ise görmezden geldi. Türkiye Dünyada en çok Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapan ülke konumunda. Türkiye-Suriye sınırında IŞİD'e karşı terör örgütleri PKK/PYD ile işbirliği yaparak Türkiye'yi yok sayan ABD, Türkiye'nin terörle mücadelesinde sergilediği ikili oyununun benzerini mülteci sorununda da gösterdi.

Takip Et

BM Güvenlik Konseyi’nde dün konuşma yapan ABD Başkanı Barack Obama kapılarını mültecilere açmalarından dolayı Almanya ve Kanada’ya şükranlarını sundu. Obama, “İki ülke mültecilere destek sağlama konusunda beklentilerin üzerinde çaba gösterdi. Şansölye Merkel ile Başbakan Trudeau’ya ve bu iki ülkenin halkına şahsen teşekkür etmek istiyorum. Siyaset bazen zorlu olabilir ama bu doğru olan şeydi” dedi.

TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR ETMEDİ

“Mültecilerin çok büyük bir kısmı 10 ülke tarafından misafir ediliyor ve bu ülkeler büyük bir yükü taşıyor. Tükiye, Pakistan, Lübnan, İran, Etiyopya bu ülkeler arasında” diyen Obama, 3 milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye’ye teşekkür etme gereği duymadı.

Konuşmasında Türkiye’den iki kez bahseden Obama sözlerinin devamında şunları söyledi:

“Türkiye, Tayland, Chad ve Ürdün bir milyondan fazla mülteci çocuğun eğitim görmesini sağladı, bir milyon mülteciye iş buldu.”

360 BİN MÜLTECİ ALACAKLAR

Obama’nın daveti üzerine New York’ta yapılan mülteci zirvesine katılan devletler bu yıl 360 bin mülteci almayı taahhüt etti.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği 2016 yılında 1 milyon 100 bin mülteciye sığınma hakkı tanınmasını talep etmişti.

New York buluşmasına katılan ülkelerden Çekya, Romanya, Portekiz, İspanya, Fransa, İtalya ve Lüksemburg bu yıl kabul edeceği mülteci sayısını 2015’e göre on kat arttırmayı taahhüt etti. Bu yıl 85 bin mülteci alan ABD’nin 2017’de 110 bin mülteciye sığınma hakkı tanıyacağı öğrenildi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin