Türkiye Suriye'ye girdi: İşte öldürülen ilk IŞİD'li terörist sayısı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Türkiye Suriye'ye girdi: İşte öldürülen ilk IŞİD'li terörist sayısı

TSK'nın sabah saatlerinde başlayan Fırat Kalkanı harekatında son dakika gelişmesi. Suriye tarafından Türkiye'ye yönelik IŞİD ve PKK/PYD saldırılarının artmasının ardından düğmeye basıldı. Karadan Fırtına obüsleri, Zırhlı Tanklar ve çok namlulu roketatarlar (ÇNR), Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı Bordo Bereliler, Havadan F-16 savaş uçaklarıyla IŞİD-PKK/PYD bölgeleri bombalandı. DHA'nın haberine göre Cerablus operasyonunda 46 IŞİD militanı öldürüldü.

Takip Et

C.BAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN'DAN AÇIKLAMA:

Operasyonun amacı sınırımızdan Türkiye'ye tehdit ve tehlike oluşturan IŞİD ve PYD hedeflerinin yok edilip temizlenmesidir.

NUMAN KURTULMUŞ:

Operasyın kısa ve sonuca varacak bir harekat olacaktır.

Suriye'de Cerablus’un batı ve kuzeyinde ÖSO ile IŞİD militanları arasında yer yer çatışmalar sürüyor. Çatışmalarda 46 IŞİD militanının öldürüldüğü bilgisi geldi. Sınırı geçen tanklar Cerablus’a ulaşan IŞİD’in ikmal yollarını kesti. Bab Bölgesi’nden destek için yola çıkan bazı araçların da Türk F-16 ve koalisyon ülkelerinin savaş uçakları tarafından hedef alınarak vuruldu. Bu arada askeri harekata ÖSO bünyesindeki Sultan Murat Tugayı, Sukur El Ceber, Şam Cephesi ve Feylek El Şam örgütü mensuplarının yer aldığı kaydedildi. Operasyona 5 bin kişilik ÖSO ve Türkmen gücünün katıldığı belirtiliyor. Türkmenler mavi, Arap ÖSO üyeleri ise kırmızı kolluklar takıyor. 

İLGİLİ HABER

4 KÖY TERÖR ÖRÜGÜTÜNDEN TEMİZLENDİ, TANKLAR MERKEZE İLERLİYOR

ÖSO, Türkiye sınırından yaklaşık 3 kilometre güneyde kalan ve Cerablus ilçe merkezinin yaklaşık 5 kilometre batısındaki Keklice köyünü, zırhlı birlikler eşliğinde IŞİD'ten aldı. Keklice köyüne yerleşen ÖSO buradan doğu yönündeki ilçe merkezine ilerleyebilmek için köyün çevre güvenliğini oluşturdu. ÖSO ayrıca Cerablus’un batısındaki 3 köyü daha ele geçirdi.TSK da Cerablus bölgesindeki IŞİD hedeflerini savaş uçakları ve obüs toplarıyla ateş altında tutmayı sürdürüyor.ÖSO güçlerinin zırhlı birlikler eşliğinde Cerablus merkezine doğru hareket etmesi bekleniyor.

TSK Suriye detaylar son durum

IŞİD'İN BOMBA YÜKLÜ 3 ARACI İMHA EDİLDİ

Sputnik muhabiri Hikmet Durgun'un haberine göre Cerablus operasyonunda 14 IŞİD militanı öldürüldü, Türk savaş uçakları IŞİD’e ait bomba yüklü üç aracı imha etti. Operasyonunu Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı yürütürken, Özel Kuvvetler Komutanlığı'na mensup 250 Türk askerin katıldığı iddia edildi.

 

İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin