Türkiye 0-1 İsveç - UEFA Uluslar Ligi'nde küme düştük


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Türkiye 0-1 İsveç - UEFA Uluslar Ligi'nde küme düştük

Türkiye 0-1 İsveç UEFA Uluslar Ligi'nden küme düştük.. UEFA Uluslar Ligi'nde heyecan Türkiye İsveç maçı ile devam etti. Konya'da rakibini konuk eden Milli Takım, 71'de Granqvist'in penaltıdan attığı gole engel olamadı ve sahadan 1-0 yenik ayrıldı. Ay-Yıldızlılar grubu son sırada tamamlayarak B Ligi'nden C Ligi'ne düştü.

Takip Et

UEFA Uluslar Ligi’nde B Ligi 2. Grup’ta mücadele eden Türkiye, gruptaki son maçında İsveç’i konuk etti. Rusya’nın ardından ikinci sırada yer alan Milli Takım, galip gelerek ikinci sırada kalmayı kesinleştirmek istiyordu ancak konuk ekip İsveç, Granqvist’in 71’de penaltıdan attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Maçın genelinde daha etkili gözüken Türkiye, kaleci Olsen’i geçemezken Milliler’in beraberlik elde edememesi pahalıya patladı ve Türkiye, grubunu son sırada tamamlayarak C Ligi’ne düştü. 7 puanlı lider Rusya’nın ardından, 4 puanla ikinci sıraya yerleşen İsveç, A Ligi’ne yükselmek için 20 Kasım’da konuğu Rusya’yı yenmek zorunda. İsveç ilk maçta Rusya ile deplasmanda 0-0 berabere kalmıştı.

Stat: Konya BŞB

Saat: 20.00

Hakem: Istvan Kovacs

Yayın: TRT 1

Türkiye: Sinan Bolat, Mehmet Zeki Çelik, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, Hasan Ali Kaldırım, Okay Yokuşlu, Mahmut Tekdemir, Cengiz Ünder, Yunus Mallı, Hakan Çalhanoğlu, Cenk Tosun

İsveç: Olsen, Lustig, Granqvist, Lindelöf, Augustinsson, Larsson, Johansson, Ekdal, Olsson, Claesson, Berg

Mircea Lucescu: İnanılmaz kötüydü

Milli Takım, Ağustos 2017'de teknik direktörlüğe getirilen Mircea Lucescu yönetiminde çıktığı 16. maçta 7. mağlubiyetini yaşadı. Lucescu, maç sonrasında açıklamalar yaptı

Türkiye, Ağustos 2017'de teknik direktörlüğe getirilen Lucescu idaresinde 4 galibiyet alırken, 5 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı.

Türkiye 0-1 İsveç - UEFA Uluslar Ligi'nde küme düştük
Türkiye 0-1 İsveç - Mircea Lucescu'nun İsveç maçının ardından yaptığı açıklamalar

Rumen teknik adam yönetiminde oynadığı 8'si resmi toplam 16 maçta 17 kez rakip fileleri havalandıran ay-yıldızlılar, kalesinde ise 25 gol gördü. Mircea Lucescu, önemli açıklamalarda bulundu. Mircea Lucescu'nun İsveç maçının ardından yaptığı açıklamalar şu şekilde;

''KENDİ KULÜPLERİNDE OYNASALAR BU HATALARI YAPMAZDI''

"İlk yarıda çok iyi oynadık. Şansa değil gerçekten yaratılmış 3 pozisyonumuz var ilk yarıda. İkinci yarıda kendi kulüplerinde oynamayan arkadaşlarımız bu durumda tutunamadı. Kendi kulüplerinde oynasalardı bu hataları yapmazdı. Ama hatalar yaptık ve rakip bu hataları değerlendirdi."

''30 YIL TECRÜBE FARKI VAR''

"Genç oyunculardan kurulu bir takım yaratmaya devam ediyoruz. 21 yaşında 3 tane oyuncumuz vardı. Bir yere varacağız, çok iyi çalışıyoruz. Kolay değil bunu yapmak. Çok genç bir takımız. 30 yıl tecrübe farkı olan bir rakibe karşı oynadık."

''YEDİĞİMİZ GOL İNANILMAZ KÖTÜYDÜ''

"Fizik gücüne bakarsak biz tutunamadık. Çok kuvvetlilerdi. Bizim oyuncularımız artık kendi takımlarında ilk 11 oynamak zorundalar. Milli Takım'da sadece iki günümüz var. Bu yeterli olmuyor. İlk yarıda iyi oynadık, şansımız yaver gitmedi. Olsen kalesinde iyiydi. Yediğimiz gol inanılmaz kötüydü. Penaltıdan yedik ama Çağlar'ın orta sahada 3 kişinin arasına girip çalım denemesinin ardından kontra ataktan gol yedik."

''EMRE'YE İHTİYACIMIZ VAR''

"Emre Akbaba'ya ihtiyacımız var. Orta sahada top taşıyabilecek birisi. Umarım Cenk ve Çağlar, kendi kulübünde düzenli oynarlar. Defansta Ertuğrul ile oynamaya çalışacağız. Yeni oyuncular aramaya devam edeceğiz. Şansla beraber Avrupa elemelerine hazır olacak bir takım kurmaya çalışıyoruz."

''UMUT DIŞINDA FORVET BULAMADIM''

"Umut dışında başka forvet bulamadık. O pozisyon için mücadele etmeleri lazım oyuncuların. Kendi takımlarında bile oynayamıyorlar ki nasıl olacak bu? Biraz sabıra ihtiyacımız olacak. Biraz sabır. Burak, Mehmet Topal gibi oyuncular kendi takımlarında oynarsa milli takımda neden olmasın. Mücadeleci bir takım yaratmak istiyoruz. Bugün tecrübe eksikliğini hissettik. Oynamaya korkuyorlar. Bütün oyunculara milli takım kapısı açıktır. Yeni bir takım kuruyoruz. Ben inanmış haldeyim. İyi bir takım yaratmaya inandım."


 

 

Türkiye İsveç Uluslar Ligi maçı ne zaman, hangi kanalda?
Türkiye İsveç Uluslar Ligi maçı ne zaman, hangi kanalda?

Grupta oynanan ilk karşılaşmada Türkiye, deplasmanda 2-0 geriye düştüğü maçı 3-2 kazanmıştı. Türkiye İsveç maçı, bugün saat 20.00'de Konya'da oynanacak.

TÜRKİYE-İSVEÇ MAÇI HANGİ KANALDA?

Türkiye İsveç maçı, TRT'den canlı ve şifresiz yayınlanacak.

TRT YAYIN AKIŞI - 17 KASIM 2018

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin