İnternet kesintisi: Başbakandan İnterneti biz kestik açıklaması


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
İnternet kesintisi: Başbakandan İnterneti biz kestik açıklaması

Türkiye genelinde sabah saatlerinden itibaren internet kesintisi yaşandı. Sunucuların yanı sıra mobil cihazlardan da saat 10:07'ye kadar internete erişim sağlanamadı. Yaşanan internet kesintisi sorunu hakkında ilk açıklama Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi. Yıldırım, "Güvenlik açısından zaman zaman bu tür tedbirlere başvurulabilir" dedi.

Takip Et

Ülke genelinde bu sabah saatlerinden itibaren internet kesintisi yaşandı. Sunucuların yanı sıra mobil cihazlardan da saat 10:07'ye kadar internete erişim sağlanamadı. Güvenlik güçlerinin terör örgütü operasyonlarını yoğunlaştırdığı bu günlerde yaşanan internet kesintileri, olası bir provakasyona karşı önlem olarak değerlendiriliyor.. Özellikle dün gece HDP'ye yönelik başlatılan PKK terör örgütü operasyonları bu olasılığı güçlendiriyor.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN "İNTERNETİ GÜVENLİK İÇİN BİZ KESTİK" AÇIKLAMASI

Basın açıklamasında sorulan bir soru üzerine internet kesintisi konusunda açıklama yapan Yıldırım şunları söyledi:

“Güvenlik açısından zaman zaman bu tür tedbirlere başvurulabilir. Arkadaşlar güvenlik açısından zaman bu tip tedbirlere başvurulabilir. Bunlar geçici tedbirlerdir. Tehlike bertaraf edildikten sonra her şey normale döner.”

Türkiye genelindeki internet erişim sıkıntısının, Telekom’un alt yapısından kaynaklanan ve henüz nedeni açıklanmayan bir sebepten meydana geldiği öğrenildi.

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin