Türkiye'den ABD'nin Kudüs kararına ilk tepki geldi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Türkiye'den ABD'nin Kudüs kararına ilk tepki geldi

Son dakika. Trump'ın Kudüs açıklamasına Tütkiye'den ilk tepki geldi.. Mevlüt Çavuşoğlu: ABD Yönetimi’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığı ve İsrail’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağı yönünde yaptığı sorumsuzca açıklamayı büyük endişeyle karşılıyor ve kınıyoruz. Bu karar uluslararası hukukun ve ilgili BM Kararlarının açık bir ihlalidir.

Takip Et

Mevlüt Çavuşoğlu: ABD Yönetimi’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığı ve İsrail’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağı yönünde yaptığı sorumsuzca açıklamayı büyük endişeyle karşılıyor ve kınıyoruz. Bu karar uluslararası hukukun ve ilgili BM Kararlarının açık bir ihlalidir.

İLGİLİ HABER

KINIYORUZ; BM KARARLARININ AÇIK BİR İHLALİDİRDışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ,ABD lideri Trump'ın  Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına ilişkin, "ABD Yönetimi’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığı ve İsrail’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağı yönünde yaptığı sorumsuzca açıklamayı büyük endişeyle karşılıyor ve kınıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin