Türkiye'de saat kaç? Gerçek saati açıklıyoruz...


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Türkiye'de saat kaç? Gerçek saati açıklıyoruz...

Sabit saat uygulamasına geçtik. Ama Türkiye'de saat kaç karmaşası yaşanıyor. Google'de "saat kaç" araması yapılınca Türkiye için yanlış saati gösteriyor. İşte Türkiye'nin doğru saati Bu arada tekrar hatırlatmakta yarar var Google'ın saati kullanıcıları yanıltıyor. Google "saat kaç" aramasına yanlış saati gösteriyor.

Takip Et

Sabit saat uygulamasına geçildiğini bildiren kanun geçtiğimiz aylarda yayınlandı ve bugün yani 30 Ekim pazar günü saatler geri alınmadı ve saat kaç sorusu gündeme geldi. Resmi kuruluşlar da saatlerin değişmeyeceğine dair uyarıda bulundular. Peki şu an saat kaç? İşte Türkiye’nin doğru saati!..

İŞTE TÜRKİYE'NİN GERÇEK VE DOĞRU SAATİ

GOOGLE’IN SAATİ YANLIŞ!

Saat karışıklığından Google da etkilendi! Google’da “saat kaç” diye arama yapıldığında Google saati 1 saat geri gösteritor. Yani Google kullanıcılarına Türkiye saatini yanlış olarak gösteriyor. Google sanki Türkiye kış saayine geçmişçesine saati 1 saat geri gösteriyor.

DİYANET'TEN UYARI: NAMAZ SAATLERİNE DİKKAT!

2016 yılı takvimlerindeki namaz saatlerine yarından itibaren 1 saat eklenmesi istendi. Diyanet İşleri Başkanlığı, 81 il müftülüklerine geçen ay gönderdiği genelgede, ‘Diyanet Takvimi'nin ön yüzünde bulunan namaz vakitlerinin Bakanlar Kurulu'nun yeni kararı uyarınca yaz saati uygulamasının yıl boyu sürdürülmesinin kararlaştırıldığı hatırlatıldı.

BİR SAAT EKLEYİP EZAN OKUYUN'

Genelgede, imamların 30 Ekim-31 Aralık arasındaki takvimlerde yer alan namaz vakitlerine bir saat eklenerek ezanların okutulması gerektiği bildirildi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇLARI SAATLERİDE ETKİLENİYOR

Türk takımlarının Şampiyonlar Ligi’nde deplasmanda oynadığı maçların başlangıç saatleri de 22.45’e kayacak. Uzatma ve penaltı atışları olmazsa maçların bitişi devre arasıyla birlikte 00.30’u bulacak. Böylelikle maçlar başladıkları tarihten bir gün sonra bitecek. Avrupa Ligi’nde, 20:00 ve 22.05’te başlayan maçların başlangıç saatiyse 21:00 ve 23.05’e kayacak.

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin