TSK’dan Suriye açıklaması: 25 PKK/PYD'li öldürüldü


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
TSK’dan Suriye açıklaması: 25 PKK/PYD'li öldürüldü

Genelkurnay Başkanlığı Suriye Cerablus'ta bugün Türk Silahlı Kuvvetlerine ait birliklerin icra ettiği operasyonlarla ilgili açıklama yaptı. TSK, Dün tanklarımıza yapılan roketli saldırının ardından başlatılan operasyon kapsamında bugün 25 PKK/PYD üyesinin etkisiz hale getirildiğini ve bu örgütlere ait 5 binanın da imha edildiğini duyurdu.

Takip Et

Fırat Kalkanı harekatı kapsamında dün bir askerin şehit olduğu saldırı ardından Türk F-16’larının da katılımıyla koalisyon güçlerince Cerablus’un güneyindeki bölgelerde tespit edilen hedeflere hava harekatı düzenlendi.Hava harekatında, Cerablus’ta bulunan birliklere ateş açtığı saptanan teröristlerin kullandığı 5 katlı bir bina imha edildi. Askeri kaynaklar, hava harekatında terör örgütü PYD mensubu 25 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

GENELKURMAY SURİYE AÇIKLAMASI:

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Cerablus’a yönelik düzenlenen ‘Fırat Kalkanı’ harekatına ilişkin açıklama yapıldı. Meşru müdafaa hakkı kapsamında düzenlenen harekatın devam ettiği ve sivillerin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: “Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan ‘Fırat Kalkanı Harekatı' devam etmektedir. Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM'nin DEAŞ'la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir.

REUTERS: TSK, F-16 SAVAŞ UÇAKLARIYLA YPG'Yİ VURDU

Reuters’ın güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Türk savaş uçakları ve topçuları Suriye’nin kuzeyindeki YPG hedeflerini vurdu.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü de Reuters’a verdiği bilgide, Türk uçaklarının Cerablus’un güneyindeki Menbiç’in kuzeyindeki bölgeleri vurduğunu belirtti.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin