TSK’dan son dakika açıklaması: IŞİD-PKK-YPG, vuruyoruz..


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
TSK’dan son dakika açıklaması: IŞİD-PKK-YPG, vuruyoruz..

Genelkurmay Başkanlığı Güneydoğu ve Suriye'de icra edilen operasyonlarla iligi bir açıklama yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı Fırat Kalkanı harekatının 18'inci gününde terör örgütü IŞİD'in 10 hedefine Fırtına obüsleriyle 25 atım yapıldı, 6 mayın, 41 de el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edildi. Çukurca'da PKK mevzileri ve hedefleri havadan imha edilip 4 terörist etkisiz hale getirildi..

Takip Et

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan bilgilendirme notunda harekatın başladığı günden bu yana toplam 501 hedefe 2 bin 189 atım yapıldığı belirtilerek, şöyle denildi:

“Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan ‘Fırat Kalkanı Harekatı’ ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesi’nin 51'inci maddesinde yer alan ‘Meşru Müdafaa Hakkı’ ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir. 10 Eylül 2016 saat 18.30'a kadar meydana gelen gelişmeler; Suriye sınır hattında, gerekli emniyet tedbirleri alınarak, Cerablus ve Rai bölgesinde halen kontrol edilen bölgede keşif, gözetleme, hedef tespiti ve ele geçirilen bölgelerde oluşturulan savunma tedbirlerini geliştirme faaliyetlerine devam edilmiştir. Ateş Destek Vasıtaları tarafından, harekat sahasında bulunan 10 DEAŞ terör örgütü hedefine toplam Fırtına obüsleriyle 25 atım yapılmıştır.

İLGİLİ HABER

İLGİLİ HABERTSK: 33 terörist öldürüldü

Toplamda 501 hedefe 2 bin 189 atım yapılmıştır. İstihkam unsurlarımızca 6 adet mayın, 41 adet el yapımı patlayıcı bulunarak yerlerinde imha edilmiştir. AFAD ve Kızılay'a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürülmüştür. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir.”

TSK: 33 TERÖRİST OLDÜRÜLDÜ

TSK’da daha önce yapılan açıklamada, “29 Ağustos’ta Irak kuzeyi GARA bölgesine hava harekatı düzenlenmiş, yapılan keşifler sonucu 29 BTÖ mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenilmiştir. Hakkari Çukurca’da düzenlenen hava destekli operasyonda 4 terörist etkisiz hale getirildi” denilmişti

İLGİLİ HABER

Genelkurmay Başkanlığınca aypılan açıklamada, 29 Ağustos 2016'da Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesine yapılan hava harekatı sırasında 29 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğinin tespit edildiği bildirildi. Açıklamada, 29 Ağustos'ta Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesine anlık istihbaratın değerlendirilmesi sonucu 12.30-13.55 saatlerinde Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla gerçekleştirilen harekat sonrası yapılan keşfe ilişkin bilgi verildi. Buna göre harekatta, 29 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Genelkurmay Başkanlığı tarafından harekatın gerçekleştiği güne ilişkin daha önce yapılan bilgilendirmede, operasyon sırasında bölgede tespit edilen bölücü terör örgütü hedeflerinin ateş altına alınarak imha edildiği, görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarının emniyetle üslerine geri döndükleri ifade edilmişti.

İLGİLİ HABER

ÇUKURCA AÇIKLAMASI: 4 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Hakkâri/Çukurca’da devam eden hava destekli operasyonda; bölücü terör örgütü mensubu dört terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, 28 el bombası, 52 adet Doçka uçaksavar mühimmatı, 350 adet Biksi makineli tüfek fişeği, 490 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi. Diyarbakır/Lice’de devam eden operasyonda; bir tabanca, 10 kg amonyum nitrat, 45 kg esrar ele geçirildi. 20 bin 300 kök hint keneviri tespit ve imha edilirken beş iş birlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şırnak Silopi’de icra edilen operasyonda; üç Dragunov keskin nişancı tüfeği, iki tabanca, 138 adet fişeği, bir termal kamera, bir gece görüş dürbünü, bir el dürbünü ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilirken bir el yapımı patlayıcı imha edildi. Hatay bölgesinde devam eden operasyonda; bir Kalaşnikof piyade tüfeği, 120 adet fişeği, iki el bombası ve bir el tesizi ile birlikte bölücü terör örgütü mensubu bir terörist ölü olarak ele geçirildi. Hakkâri Şemdinli’de, üs bölgesine saldırı girişiminde bulunan teröristlerle girilen çatışmada; bir Kalaşnikof piyade tüfeği, 130 adet fişeği, altı el bombası ve bir el tesizi ile birlikte bölücü terör örgütü mensubu bir terörist ölü olarak ele geçirildi. Hakkâri Şemdinli’de güvenlik güçlerince icra edilen yol araması esnasında tespit edilen ve bir büyük tüp ile 450 kg amonyum nitrattan oluşan el yapımı patlayıcı imha edildi.Erzurum/Şenkaya’da, güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması esnasında tespit edilen bir sığınakta, 10 adet büyük tüp ve çok miktarda muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

 DAĞLICA'DA 5 HEDEFE HAVA KAREKATI

Türk Silahlı Kuvvetleri yeni bir açıklamayla da, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca kırsalında 5 hedefe bugün hava harekatı düzenlendiğini bildirdi. Açıklamada, tespit edilen hedeflerin imha edildiği belirtildi.
Öte yandan, açıklamada Aktütün-İkiyaka Dağları arasındaki bölgeye Bayraktar silahlı İHA ile düzenlenen harekat ile 5 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.  DHA

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin