TSK’dan NATO skandalına açıklama: Askerlerimizi derhal geri çektik


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
TSK’dan NATO skandalına açıklama: Askerlerimizi derhal geri çektik

TSK'dan NATO skandalı için son dakika açıklaması geldi. NATO Genel Sekreteri'nin özür dilediği için skandal için TSK'dan yapılan açıklamada "Durumun Genelkurmay Karargahına intikal etmesi üzerine, yaşanan olayların kabul edilemez olduğu vurgulanarak, konu NATO askeri makamları nezdinde yazılı ve sözlü olarak protesto edilmiş ve tatbikata katılan Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin derhal tatbikattan geri çekilmeleri emredilmiştir" denildi.

Takip Et

NATO tatbikatında yaşanan skandala ilişkin TSK’dan açıklama yapıldı.
Genelkurmay Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Norveç'te bulunan NATO Müşterek Harp Merkezi'nde 08-17 Kasım 2017 tarihleri arasında icra edilen TRIDENT JAVELIN adlı NATO Tatbikatının son safhasında, tatbikatın ‘Karşıt Kuvvet' ülke liderleri fotoğrafları arasına Mustafa Kemal ATATÜRK'ün resminin yerleştirildiği, tatbikat içerikli sosyal medya çevrimi içinde ise Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN adına sahte hesap açılarak Karşıt Kuvvet liderini destekleyici ifadelere yer verildiği hususları tatbikata katılan Türk Silahlı Kuvvetleri personeli tarafından tespit edilmiştir.
Durumun Genelkurmay Karargahına intikal etmesi üzerine, yaşanan olayların kabul edilemez olduğu vurgulanarak, konu NATO askeri makamları nezdinde yazılı ve sözlü olarak protesto edilmiş ve tatbikata katılan Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin derhal tatbikattan geri çekilmeleri emredilmiştir.
Sıralı NATO makamlarınca, yaşanan olaylardan duyulan üzüntü ve olayların kabul edilemez olduğu belirtilerek, yazılı ve sözlü olarak özür dilenmiştir. Ayrıca olayların kişisel olduğu ifade edilmiş ve olaylardan sorumlu iki kişinin görevlerine son verildiği bilgisi alınmıştır.
Konu ile ilgili gelişmeler takip edilmektedir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'ten 'düşman'  özürü!
17.11.2017

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'ten 'düşman' özürü!

İLGİLİ HABER
NATO'nun 'düşman Atatürk ve Erdoğan' skandalında yeni gelişme
17.11.2017

NATO'nun 'düşman Atatürk ve Erdoğan' skandalında yeni gelişme

İLGİLİ HABER
Norveç'te Skandal: Askerlerimizi çekiyoruz
17.11.2017

Norveç'te Skandal: Askerlerimizi çekiyoruz

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin